bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 16 de novembre de 2020

L'acompanyament a la mort a l'hospital Josep Trueta, a Signes dels temps de TV3

El programa «Signes dels temps», de TV3, va oferir, el diumenge 15 de novembre, un reportatge sobre l’acompanyament a la mort a l’hospital Josep Trueta, de Girona, en especial durant la crisi sanitària a causa de la COVID-19. El programa va comptar amb el testimoni del capellà Mn. Sebastià Aupí, delegat de la pastoral de la salut del Bisbat de Girona, i de la psicòloga Natàlia Artigas, de l’equip de suport emocional i psicològic de l’hospital.  

«Ha estat un impacte molt dur, molts morts de cop i moltes vivències que encara vaig ordenant dins el meu pensament i el meu cor», afirma Mn. Sebastià, qui recorda que en els moments més difícils de la pandèmia va optar, més que per paraules, «pel silenci, la presència i l’acompanyament en el comiat. Hem fet tot el possible perquè tothom morís en pau», remarca.  

Per la seva part, Natàlia Artigas destaca la capacitat dels infants per naturalitzar la mort quan se’ls incorpora en els processos de dol familiar. «La vida, quan ens posa en situacions límit, ens demostra del que som capaços de fer», afirma finalment, posant com a exemple la crisi sanitària en la qual ens trobem. 

D’altra banda, al programa s’hi recull també el testimoni de la infermera Montse Ribó en l’atenció a pacients en una planta de malalts de COVID-19, i fa èmfasi en l’alt impacte emocional que pateixen els professionals que estan a primera línia.  

El programa «Signes dels temps» és un dels més veterans de TV3, amb 34 anys en antena, i acaba d’estrenar format nou. Dirigit i presentat per la periodista Montserrat Esteve, vol ser un espai obert i pròxim sobre l’actualitat de l’Església. S’hi combinen entrevistes curtes i reportatges i vol posar en valor el sentit de la vida religiosa en una societat cada cop més secularitzada, obrint una finestra a l’ecumenisme i al diàleg interreligiós. 

Podeu veure el programa a continuació o al següent enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/signes-dels-temps/acompanyament-a-la-mort/video/6069221/

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom