bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 19 de novembre de 2020

Càritas dedica una setmana als drets de les persones sense llar

Càritas Diocesana de Girona, el Centre d’Acollida i Serveis Socials «La Sopa» i l’associació Traçant Camins organitzen una setmana d’activitats en el marc de la consolidada campanya «Persones Sense Llar». Enguany, es portarà a terme entre el 23 i el 29 de novembre, mantindrà el lema general de les últimes edicions –«Ningú sense llar»– i comptarà amb dos padrins molt especials: Josep Roca (sommelier del Celler de Can Roca) i Marta Xargay (exjugadora de l’Uni Girona), que donaran visibilitat a les accions de Càritas Diocesana de Girona destinades a lluitar contra l’exclusió social i la defensa dels drets de les persones vulnerables. 

Les activitats principals programades són la lectura i l’entrega d’un manifest de manera paral·lela a diversos pobles i ciutats de la Diòcesi, i la presentació del vídeo Batecs de carrer, que ha realitzat l’equip de Càritas Jove. S’hi recull el testimoni personal de persones que han viscut situacions de sensellarisme i que reflexionen sobre els motius i les conseqüències d’aquestes circumstàncies. 

La campanya «Persones Sense Llar» reivindica el dret a l’habitatge digne i posa el focus en les persones que no tenen llar en un context d’emergència econòmica i social com l’actual, que desemboca en una crisi encara més profunda d’habitatge i allotjament. L’objectiu principal és reclamar l’atenció de la societat com a col·lectivitat responsable de construir i teixir un model social sostenible i inclusiu per a tota la població.

Més informació: www.caritasgirona.cat

Cerca
Historial
imatge fons bottom