bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 26 d'abril de 2021

La Catedral de Girona reviu la llegenda de Sant Jordi per cinquè any consecutiu

La llegenda de sant Jordi es va reviure a la Catedral de Girona, per cinquè any consecutiu, aquest passat divendres 23 d’abril, festivitat del patró de Catalunya. Unes 460 persones van poder gaudir de la doble representació de la Consueta de Sant Jordi a la seu catedralícia, seguint l’aforament permès per la normativa vigent a causa de la pandèmia. Com en cada edició, l’espectacle va captivar els assistents gràcies a la seva gran qualitat, tant pel que fa a propi text de l’obra com per la posada en escena. L'interès per aquest esdeveniment ja es va poder copsar des del primer moment, ja que com destaquen des del Capítol de la Catedral les entrades es van exhaurir en poques hores.

La Consueta de Sant Jordi és una representació teatral basada en un text mallorquí medieval (segle XVI) d'origen desconegut que rememora la figura de sant Jordi, amb el seu patronatge i significat. Les quatre darreres edicions –la del 2020, celebrada el mes de juliol a causa de la pandèmia- van comptar amb un notable èxit d'espectadors i de crítica, que s’ha repetit en aquesta edició d’enguany. Entre els principals al·licients d’aquest espectacle, mostra de l’antic teatre religiós català, destaca el fet de representar-se en un espai com el de la nau de la catedral gironina.

Sota la direcció de Guillem Fernàndez-Valls, la producció va anar a càrrec del Capítol de la Catedral de Girona i l'adaptació i dramatúrgia és obra de Josep Romeu Figueras. Els actors i actrius que hi van donar vida van ser Ivan Bustos, Guillem Fernàndez-Valls, Jordi Subirà, Ferran Frauca, Mireia Rey i Raymon Pujol. La Capella de Música de la Catedral de Girona es va encarregar del cant, i la música de l'orgue va ser interpretada per Pau Riuró, el qual ha fet també de l'adaptació musical, juntament amb Ferran Frauca. D'altra banda, el vestuari, l’atrezzo i el cavall van anar a càrrec de Drakònia; els efectes especials, de Caution FX; els efectes de vol, d’Accialt; i la il·luminació i el so, de Videoson.

L'esdeveniment és organitzat pel Capítol de la Catedral de Girona, amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Bisbat de Girona, l'Ajuntament de Girona i els Diables de l'Onyar. La Consueta de Sant Jordi es va estrenar a la seu episcopal gironina el 2017 amb motiu dels 600 anys de la decisió de construir la seva nau única, recuperant, d'aquesta manera, un espai que ja en època medieval havia acollit aquest tipus d'actes, de marcat caràcter pedagògic.

Fotografies: Àngel Almazan

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA