bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 12 de maig de 2021

Visita pastoral a la comunitat catòlica ucraïnesa de Sant Feliu de Guíxols

Aquest passat diumenge, 9 de maig, va tenir lloc la visita pastoral del bisbe Francesc a la comunitat catòlica ucraïnesa que es reuneix habitualment a l’església parroquial de Santa Maria de Sant Feliu de Guíxols. Acompanyat dels preveres de la comunitat, el bisbe va presidir la celebració de la Divina Litúrgia de Sant Joan Crisòstom.

La Divina Litúrgia és la celebració de la missa segons el ritus bizantí que es duu a terme en majoria de les esglésies orientals ortodoxes, així com també en esglésies orientals unides a Roma, anomenades també greco-catòliques. L’estructura d’aquesta litúrgia és molt semblant a la missa del ritus llatí, tot i que és més llarga, sobretot pels cants i les pregàries pròpies.

Tal com explica Mn. Iurii Stasiuk, responsable d’acompanyar les comunitats greco-catòliques de la diòcesi de Girona, la Divina Litúrgia és "un signe de la universalitat de l’Església catòlica i de riquesa del ritus bizantí”. “Com deia sant Joan Pau II, l’Església té dos pulmons: l’occidental i l’oriental. I necessita els dos per respirar”, recorda Stasiuk.

Cerca
Historial
imatge fons bottom