bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 25 de novembre de 2021

Una delegació gironina participa a Montserrat en les XIII Jornades de Formació per a Catequistes

Del divendres dia 19 al diumenge dia 21 de novembre, Montserrat va acollir les XIII Jornades de Formació per a Catequistes, que organitza el Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC). En aquesta edició, tres-cents catequistes d’arreu de Catalunya –25 dels quals de la diòcesi de Girona– es van aplegar per aprofundir en la nova metodologia de catequesi que s’està implementant, centrada en el «fes i confia».

Per explicar aquest nou mètode, les jornades van comptar amb conferències a càrrec de Mons. Antoni Vadell, bisbe president del SIC; Mn. Joan Àguila, director del SIC; Jordi Massegú, responsable de Life Teen Espanya; i el P. Ignasi Fossas, monjo benedictí de Montserrat.

La nova proposta catequètica pretén que els infants experimentin la fe a partir de les seves vivències, el joc i la participació de les famílies. En aquesta mateixa línia, l’abat P. Manel Gasch va animar els catequistes a traslladar «l’experiència personal cristiana» als infants i a les seves famílies.

El SIC presenta un nou web

Durant les jornades es va presentar la nova pàgina web del SIC (www.sic-catequesi.cat), un espai en què es podran aconseguir diversos materials per a les catequesis, però també per a la formació dels catequistes.

Com a tancament d’aquesta edició, la missa conventual del diumenge, solemnitat de Crist Rei, va ser presidida per Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat. En l’homilia va recordar que «la fe es transmet encomanant-la», i que el catequista ha de «testificar la veritat de Jesucrist».

Cerca
Historial
imatge fons bottom