bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 30 de novembre de 2021

Pregària d'Advent dels moviments de la diòcesi amb motiu del Sínode

Unes 150 persones dels moviments i grups de la nostra diòcesi van participar, el passat divendres 26 de novembre, en una pregària d’inici d’Advent a l’església de Sant Josep de Girona. Aquesta proposta de pregària conjunta i oberta a tothom va ser impulsada pel Moviment dels Cursets de Cristiandat (MCC). L’eix vertebrador va ser posar en comú la música dels diferents grups i Jesús en aquest camí d’Advent, fomentant i propiciant moments de silenci.

El rector de la parròquia, Mn. Jordi Reixach, va obrir la pregària donant la benvinguda als participants i fent referència al personatge de Josep. A continuació, la responsable del MCC, Dolors Lleal, va ressaltar la pregària com un acte molt especial de fer Església gironina, de ser testimonis de sinodalitat, amb l’anhel d’arribar a tothom. Tot seguit es va pregar amb una reflexió sobre Maria: Dona del «sí», dona d’escolta, dona de silenci i pregària, la bona Mare, model eclesial, dona dels nostres dies.

A partir d’aquest moment el grup musical va entrar en acció i va ajudar a pregar a través de les seves cançons. Mn. Joan Soler, delegat del Servei d’Orientació Vocacional, va ajudar a viure amb més intensitat aquesta estona de pregària dedicant una reflexió sobre les cinc paraules del títol de la trobada, recalcant la força i la importància de la tasca dels moviments en tota la diòcesi, i felicitant-los i encoratjant-los a continuar promovent aquesta sinodalitat tan desitjada.

En acabar, Mn. Àngel Pagès, consiliari del MCC, va acomiadar la trobada i va impartir la benedicció d’Advent, enviant els participants a ser testimonis cridats a la comunió, la participació i la missió. Una xocolatada i coques preparades pels grups van acabar d’arrodonir una vetllada plena de sentiment de comunitat viva, agraïment, alegria i emoció per l’experiència viscuda, i il·lusió de continuar fent camí junts.

Cerca
Historial
imatge fons bottom