bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 16 de febrer de 2022

Celebració de la "Setmana del Matrimoni"

Amb motiu de l'Any de la Família convocat pel papa Francesc, s’està celebrant durant aquests dies la “Setmana del Matrimoni”. La Delegació Episcopal de Pastoral Familiar del Bisbat de Girona envia diàriament per correu electrònic uns breus textos inspirats en l’Exhortació Apostòlica “Amoris Laetitia” que fan esment al matrimoni. Estan pensats perquè serveixin de reflexió personal i familiar

Ahir, per exemple, es tractava de “L’amor és servicial”, entenen la paraula “servicial” en el context de benefici i promoció dels altres per amor.  Un cop exposat el text de l'exhortació, es convida a respondre una pregunta: Els meus actes de servei als altres els faig des de l’amor als altres o espero una contraprestació per part de l’altre?

Aquestes reflexions es poden sol·licitar en el correu: pastoralfamiliargirona@gmail.com

Per altra banda, amb motiu d’aquesta Setmana del Matrimoni, s’ha obert un web amb el nom de “El matrimonio es +” (https://matrimonioesmas.org).  Una iniciativa  de la Subcomissió Episcopal per a la Família i la Defensa de la vida amb l'objectiu que els matrimonis catòlics renovin el seu compromís i mostrar a la societat la bellesa d’aquest sagrament. 

El web «El matrimono es +» és una invitació a descobrir que el matrimoni és «més del que creus». Segons la Pastoral Familiar, “amb el transcurs dels anys s'ha anat perdent consciència del valor d'una institució que és un pilar fonamental per a la felicitat de moltes persones i, per tant, per a la sostenibilitat de la societat. La nostra iniciativa busca mostrar els valors essencials del matrimoni a través d' històries reals explicades pels propis protagonistes». Així, es poden escoltar els testimonis de parelles de diferents edats i condicions.

També hi ha vídeos curts que sota el títol general «Amor a foc lent», ofereixen algunes receptes que ajuden a millorar un matrimoni. Des de la secció, «Stories de un matrimonio” es poden compartir les claus i secrets del matrimoni, què significa, què ho fa tan especial o qualsevol altre consell enviant un vídeo o una foto

Tots aquests recursos s'amplien amb una APP (aplicació de mòbil), titulada MatrimONIo on s’inclouen diferents activitats per créixer a la vida matrimonial; des d'un retir per a matrimonis, una meditació diària, diàlegs conjugals de cinema, vídeos amb testimonis o l'agenda amb les iniciatives que es fan a cada diòcesi.

Cerca
Historial
imatge fons bottom