bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 29 de desembre de 2022

El Papa demana “una pregària especial per Benet XVI”, que està molt malalt

“Voldria demanar a tothom una pregària especial pel papa emèrit Benet, que en silenci està sostenint l'Església. Recordeu-lo -està molt malalt- demanant al Senyor que el consoli i el sostingui en aquest testimoniatge d'amor a l'Església fins al final”. Aquesta va ser la petició del papa Francesc al final de l'audiència general d’ahir dimecres, 28 de desembre, en adreçar-se en les seves salutacions als pelegrins de llengua italiana congregats a l'Aula Pau VI del Vaticà. Paraules, les del papa Francesc, que deixen entreveure el delicat estat de salut del seu predecessor.

PROPOSTA DE PREGÀRIA: http://www.bisbatgirona.cat/ca/noticies/16077-proposta-de-pregaria-pel-papa-emerit-benet-xv.html

 

Una vida dedicada a la pregària, la música, l'estudi i la lectura

En una nota publicada al portal Vatican News recorden que el passat 16 d'abril Joseph Ratzinger va fer 95 anys i, el febrer del 2013, alguns mesos després de la seva dimissió, es va traslladar al monestir Mater Ecclesiae, als Jardins Vaticans, on viu actualment. En tot aquest període ha estat assistit per les consagrades de l'Associació Memores Domini i el seu secretari personal, Georg Gänswein, que al llarg dels anys sempre ha parlat d'una vida dedicada a la pregària, la música, l'estudi i la lectura.

Proximitat i cortesia amb Benet XVI

En nombroses ocasions, el papa Francesc ha parlat del vincle amb el seu predecessor, al qual va anomenar "pare" i "germà" en l’Àngelus del 29 de juny de 2021, en el 70è aniversari d'ordenació sacerdotal de Ratzinger. Així mateix, des de l'inici del seu pontificat, el papa Francesc va iniciar la "tradició" de trobar-se amb el Papa emèrit. Començant per la primera visita històrica del Papa acabat d'escollir, va arribar en helicòpter a la residència de Castel Gandolfo, on Benet va romandre unes setmanes abans de traslladar-se al monestir Mater Ecclasiae al Vaticà. En les vigílies de les vacances de Nadal o Pasqua, o quan hi ha consistoris amb els nous cardenals, el papa Francesc mai ha volgut perdre's el gest de proximitat i cortesia d'assistir al monestir vaticà per a saludar-lo i expressar-li els seus millors desitjos.

Font: Vatican News

Cerca
Historial
imatge fons bottom