bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 18 de gener de 2023

Setmana de pregària per la unitat dels cristians

Sota el lema «Apreneu a fer el bé, busqueu la justícia» (Is 1, 17), del 18 al 25 de gener se celebra la Setmana de pregària per la unitat dels cristians, coordinada a les diòcesis catalanes per la Comissió Interdiocesana d’Ecumenisme i de Relacions Interreligioses. «Aquesta setmana –assenyalen– és un moment privilegiat de pregària, de trobada fraterna, de bona disposició, perquè l’Esperit Sant ens purifiqui dels nostres pecats i ens ajudi a veure quins són els camins més adients per on hem de travessar perquè aquest desig de comunió sigui algun dia realitat».

Enguany, els textos per a les celebracions han estat preparats per les comunitats cristianes de Minnesota (EUA), commogudes pel cas de la mort de George Floyd, tot reconeixent la pròpia complicitat en la perpetuació de les divisions que han contribuït a la injustícia racial. El verset escollit com a lema, expliquen des de la Comissió Interdiocesana, «ens compromet com a cristians en la diversitat de confessions, a treballar conjuntament per defensar els oprimits d’avui, de la nostra realitat social, que continua en una estructura d’injustícia i de corrupció». «El repte –assenyalen– és prou clar, solidaritzar-nos, tots plegats, en la pràctica del bé, entre nosaltres i els més desvalguts, en un espai comú, on tots els cristians, de les diferents denominacions, visquem la llibertat de la justícia i de l’amor del Crist ressuscitat, que ens motiva contínuament als cims més alts de testimoniatge de fraternitat».

Descarregar PDF amb més informació i diferents propostes de pregàries

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR