bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 31 de març de 2023

Xavier Serra Besalú pronuncia el Pregó de la Setmana Santa de Girona

L’auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya de Girona va acollir, ahir dijous, 30 de març, el pregó de la Setmana Santa de la ciutat de Girona, enguany a càrrec del professor de filosofia i director de l’Institut Salvador Espriu de Salt Xavier Serra i Besalú. “Un pregó és l’anunci d’un esdeveniment i un convit a la participació”, va assenyalar, en iniciar el seu parlament, que va voler dividir en dues parts: els quatre rius de la ciutat de Girona i la celebració de la Setmana Santa en el marc d’un món secularitzat. Ocupaven la presidència de l’acte el consiliari de la Junta de Confraries, Mn. Joan Baburés, i el president de la Junta de Confraries, David Fluriach. També hi eren presents representants de les institucions i de les confraries de la ciutat.

A continuació podeu veure i escoltar íntegrament el Pregó (https://youtu.be/wepf7fO4gm4):

L’acte, que s’havia iniciat amb un record per al bisbe Francesc i la interpretació d’un responsori de Setmana Santa interpretat pel Quartet Victòria, va seguir amb la participació telemàtica de l’autor del cartell, l’artista Joan Colomer i Valls, i el lliurament de records. També es projectà un reportatge del Via Crucis a les Creus que la Junta de Confraries organitza els diumenges de Quaresma.

Va cloure les intervencions el consiliari de la Junta de Confraries, qui recordà que era el segon any que l’acte es feia sense la presència episcopal. Va assenyalar que la Setmana Santa no només evoca la Passió i la mort en creu de Jesús, sinó que és el camí que ens porta a la Pasqua, precisament el gran triomf i la nostra salvació. Un segon responsori interpretat pel mateix quartet Victòria i l’agraïment del president de la Junta de Confraries, van tancar l’acte.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA