bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 12 d'abril de 2023

7a Consueta de Sant Jordi a la Catedral de Girona

El divendres, 21 d’abril, la Catedral de Girona acollirà la 7a edició de la Consueta de Sant Jordi, obra de teatre litúrgic d’autor anònim que representa la llegenda de Sant Jordi tal com s’explica a la consueta medieval de la Catedral de Mallorca (s. XVI). La presència del drac dels Diables de l’Onyar i el sant Jordi a cavall són alguns dels elements més espectaculars de l’espectacle, que juntament amb la posada en escena, l’acompanyament musical i la pròpia arquitectura catedralícia, apropen l’espectador a l’ambient teatral d’aquell moment.

Les funcions obertes al públic general seran a les 18:30 h i a les 20:30 h. Les places són limitades i gratuïtes, i cal adquirir-les a través de la pàgina web www.catedraldegirona.cat (anunci emergent).

Les sis darreres edicions han comptat amb un notable èxit d'espectadors i de crítica i enguany hi haurà, com a principal novetat, la incorporació en el programa de dues conferències sobre la figura i el culte a sant Jordi: "Sant Jordi traspassant fronteres: de Capadòcia a Catalunya", a càrrec de Manuel Castiñeiras, i "Mirandum commercium: música i relíquies a l'Edat Mitjana", a càrrec de Maricarmen Gómez, ambdós professors de la Universitat Autònoma de Barcelona. Tindran lloc demà dijous, 20 d’abril (19 h) a la capella de Sant Jordi i Sant Dalmau de la catedral. Es comptarà també amb la col·laboració musical d’Antoni Madueño, especialista en música medieval. Així mateix, i com en l’edició anterior, demà dijous també es farà una sessió de l’obra adreçada a les escoles (15:15 h).

Sota la direcció de Guillem Fernàndez-Valls, la producció va a càrrec del Capítol de la Catedral de Girona i l'adaptació i dramatúrgia és obra de Josep Romeu Figueras. Els actors i actrius que hi donaran vida seran Pep Massó, Guillem Fernàndez-Valls, Jordi Subirà, Ferran Frauca, Mireia Vallès i Pol Frauca. El cant va a càrrec d’Antoni Madueño i la música de l'orgue serà interpretada per Pau Riuró Bofill, el qual ha fet també de l'adaptació musical, juntament amb Ferran Frauca. D'altra banda, els efectes de vol aniran a càrrec d’Accialt i la construcció del Drac de Girona ha estat obra de Nuxu Perpinyà. El vestuari, l’atrezzo i el cavall van a càrrec de Drakònia i, els efectes de llum, d’ICMEDIA.

L'esdeveniment és organitzat pel Capítol de la Catedral de Girona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, i la col·laboració del Bisbat de Girona, l’Orde del Sant Sepulcre de Jerusalem (delegació de Girona), l’Institut d’Estudis Gironins, l’Ajuntament de Girona i de la parròquia San Giorgio Maggiore de Nàpols, la qual ha cedit la imatge per a la portada del llibret d’aquesta edició així com un article d’interès. La Consueta de Sant Jordi es va estrenar a la seu episcopal gironina el 2017 amb motiu dels 600 anys de la decisió de construir la seva nau única, recuperant, d'aquesta manera, un espai que ja en època medieval havia acollit aquest tipus d'actes, de marcat caràcter pedagògic.

Cerca
Historial
imatge fons bottom