bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 17 d'abril de 2023

«Per ells, per tu, per tants», lema de la campanya per marcar la X de l’Església en la declaració de la Renda

abr. 14, 2023

Un any més, la Conferència Episcopal Espanyola, a través del Secretariat per al Sosteniment de l’Església, ha donat inici a la campanya Xtants, que convida a marcar la casella de l’Església a la declaració de la renda. Aquest any ho fa amb el lema «Per ells, per tu, per tants».

Darrere de cada casella que es marca amb la ‘X’ hi ha una història, tantes com persones —amb les seves angoixes, anhels i il·lusions— que necessiten suport. La campanya d’enguany presenta el testimoni de cinc persones que han trobat el suport que necessitaven en un moment de desesperació i dificultat a l’Església catòlica. Aquests cinc testimonis són una representació de les més de quatre milions de persones que l’Església ajuda anualment a l’Estat espanyol. Al web de la campanya es pot trobar cadascuna d’aquestes històries, que esdevenen un cant d’esperança.

Marcar la ‘X’ de l’Església, un acte de llibertat

Marcar la casella de l’Església catòlica a la declaració de la renda és una decisió lliure, que no perjudica a ningú i que no representa cap cost addicional perquè ni et cobren més ni et retornen menys. A més, es pot marcar simultàniament amb la casella d’altres activitats d’interès social.

És, també, un exercici de democràcia fiscal, ja que és de les poques coses que podem decidir sobre els nostres impostos. Així, si la deixem en blanc és l’Estat qui decideix per nosaltres sobre aquesta petita quantitat de diners.

Per altra banda, l’Església també fa un exercici de transparència, publicant la Memòria Anual d’Activitats, on es pot conèixer a què destina l’Església els seus recursos i saber, de primera mà, el paper de l’Església a la nostra societat.

Cerca
Historial
imatge fons bottom