bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 06 de juliol de 2023

Catalonia Sacra proposa descobrir el país fent parada en 55 esglésies

El patrimoni cultural de l'Església és ple de valors espirituals, artístics, culturals, històrics i paisatgístics. Catalonia Sacra convida, un estiu més, a conèixer i gaudir d'aquests espais únics amb una nova edició de l'«Estiu és diví». Enguany es proposen uns viatges suggerents que ens portin a descobrir el patrimoni d'arrel religiosa del nostre país. Al web d'aquest estiu (www.lestiuesdivi.cat), l'historiador de l'art, museòleg i comunicador Damià Amorós presenta uns recorreguts sentimentals que van més enllà de la mera descripció arquitectònica, fent aturada en grans catedrals, majestuosos monestirs, petites esglésies... Aquest passeig es complementa amb lectures estiuenques per cada una de les etapes del recorregut, recomanades per la periodista i llibretera Marta Simon.

El viatge que aquest 2023 proposa Catalonia Sacra vol mostrar les característiques compartides i punts de connexió dels diferents conjunts arquitectònics d'un mateix territori, que comparteixen unes vicissituds històriques i característiques geogràfiques que els han configurat de manera semblant. «L'estiu és diví» també fixa la mirada en el paisatge natural i cultural de cada una de les zones que s'hi presenten. Per això, complementa les visites al patrimoni amb el suggeriment de les lectures, de tipologia molt diversa, però que poden ajudar al visitant a fer-se una idea de la identitat de cada zona. Llibres i visites ajudaran a viure la diversitat del patrimoni cultural de l'Església, i a entendre el turisme cultural com un motor dinamitzador del territori.

Entre les 55 visites que proposa «L'estiu és diví» hi ha les esglésies que formen part de la Xarxa de Catalonia Sacra, que son equipaments d'alt valor patrimonial que disposen de serveis de gestió turística i cultural per a les persones que les volen visitar. Les esglésies de la xarxa potencien, durant l’estiu, les seves ofertes de visites i activitats guiades.

 

 

Lectures recomanades per al recorregut de Girona:

  • Rere els murs, de Núria Esponellà (Editorial Labutxaca)
  • Josafat, de Prudenci Bertrana (Edicions de la Ela Geminada)
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA