bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 19 de setembre de 2023

50è aniversari de la mort de Mn. Joan Alsina

Avui dimarts, 19 de setembre, es commemoren els 50 anys de la mort de Mn. Joan Alsina i Hurtós (Castelló d’Empúries, 1942 – Santiago de Xile, 1973). Amb motiu d’aquesta efemèride, a la diòcesi hi ha programades diverses activitats en el seu record.

Pel que fa a les misses, se’n faran avui dimarts, a dos quarts de 8 del vespre a l’església de Malgrat de Mar, i a la mateixa hora, a l’església de la Immaculada de Figueres. També demà, dimecres, 20 de setembre, a les 12 del migdia a l’església del Mercadal de Girona, organitzada per la Delegació diocesana de Missions. Finalment, el dissabte 23 de setembre, se’n celebrarà una altra a l’església de Medinyà, a dos quarts de 8 del vespre.

Evangelitzant el món obrer i els més vulnerables

Després del seu pas pel Seminari de Girona i pel Seminario Hispano Americano de Madrid per a les missions, Mn. Joan Alsina va ser ordenat prevere l’any 1965. Va ser vicari de Malgrat de Mar fins el gener de 1968, quan va marxar cap a Xile, on es va dedicar a l’evangelització del món obrer i dels més vulnerables. A la capital del país va ser capellà de San Ignacio i va treballar a l’Hospital de San Juan de Dios. El 19 de setembre de 1973 va ser detingut. Les seves darreres paraules, just abans de ser afusellat, van ser: "Si us plau, no em posis la bena. Mata’m de cara perquè vull veure't per donar-te el perdó".

Cerca
Historial
imatge fons bottom