bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 03 de novembre de 2023

El Papa demana que durant aquest novembre es pregui per ell

"Preguem pel Papa, perquè en l'exercici de la seva missió continuï acompanyant en la fe el ramat que li ha estat encomanat per Jesús i sempre amb l'ajuda de l'Esperit Sant. Fem en silenci aquesta pregària de vosaltres per mi. I pregueu per mi. A favor". Aquesta és la intenció del papa Francesc per aquest mes de novembre, que difon la Xarxa Mundial de Pregària del Papa a través de la iniciativa multimèdia El Vídeo del Papa. 

"Demaneu al Senyor que em beneeixi", diu el Papa, i afegeix: "la vostra pregària em dóna forces i m’ajuda a discernir i acompanyar a l’Església escoltant a l’Esperit Sant". El bisbe de Roma explica que "pel fet de ser Papa, hom no perd la seva humanitat. Al contrari, la meva humanitat creix cada dia més amb el sant poble fidel de Déu. Perquè ser Papa també és un procés. Un va prenent consciència del que vol dir ser pastor. I en aquest procés aprèn a ser més caritatiu, més misericordiós i, sobretot, més pacient, com és el nostre Pare Déu, que és tan pacient."

També afirma que pot imaginar que "tots els Papes, en començar el seu pontificat, van tenir aquesta sensació d'ensurt, de vertigen, de qui sap que serà jutjat amb duresa. Perquè el Senyor, als bisbes, ens demanarà comptes seriosament". I fa la següent petició: "Si us plau, us demano que jutgeu amb benvolença. I que pregueu perquè el Papa, sigui qui sigui, -avui em toca a mi-, rebi l'ajut de l'Esperit Sant i sigui dòcil a aquest ajut".

Podeu veure el vídeo, de 2 minuts, a continuació o al següent enllaç: https://youtu.be/iThVZxIEBy0?si=JlEa_1qYTNymU_I7

Cerca
Historial
imatge fons bottom