bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 21 de novembre de 2023

Diploma en acompanyament del procés de malaltia

La Facultat de Filosofia de Catalunya (Ateneu Universitari Sant Pacià) ofereix, des d’aquest curs, un diploma en acompanyament del procés de malaltia. Es duu a terme en col·laboració amb el Secretariat interdiocesà de Pastoral de la Salut, l’Institut Borja de Bioètica i l’Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer.

Aquest diploma pretén capacitar el públic en general, i els agents de Pastoral de la Salut en particular, per desenvolupar una acció pastoral fonamentada en una sòlida formació filosòfica, humanista i teològica, a més de proporcionar les eines i habilitats necessàries per integrar fe i vida, doctrina i praxi en l’acció pastoral d’acompanyament en el procés de la malaltia.

L'objectiu principal del curs és que els alumnes obtinguin les competències necessàries (coneixements, actituds, habilitats i aptituds) per assumir llocs de treball en què s’acompanyin persones i familiars a afrontar un dels moments més durs d’aquesta vida: el procés del dol esdevingut per una mort propera.

El títol, de modalitat presencial, s’organitza en quatre mòduls i un treball final pràctic, consistent en el seguiment d’un cas hospitalari. Els mòduls consten de classes teòriques sobre aspectes específics d’ètica, bioètica, antropologia, sociologia, diversitat religiosa, diversitat cultural, teologia pastoral, acompanyament pastoral hospitalari, comunicació i eines d’acompanyament, psicologia del malalt i gestió del dol.

El curs començarà el dia 9 de gener i finalitzarà el 18 de juny de 2024.

Més informació: filosofia.edusantpacia.cat

Cerca
Historial
imatge fons bottom