bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 11 de gener de 2024

Les incidències en esglésies gironines segueixen baixant

Els Mossos d’Esquadra van registrar, durant el passat 2023, un total de set incidències en centres de culte i ermites de la diòcesi de Girona, cinc menys que l’any anterior, quan la xifra va ser de dotze. Aquestes són les dades que es van presentar ahir dimecres, 10 de gener, en el marc de la reunió de seguiment que duen a terme periòdicament el Bisbat de Girona i els Mossos d’Esquadra, establertes pel pla de prevenció de robatoris als més de 1.100 temples del territori.

Des del seu desplegament i posada en marxa l'any 2010, el dispositiu ha permès reduir considerablement les incidències gràcies al contacte fluït entre les diferents comissaries i els diferents arxiprestats. També es valora especialment l’assessorament i els consells de seguretat a les parròquies sobre noves estafes, així com la difusió de campanyes.

A la trobada hi van participar, per part del Bisbat, l’administrador diocesà, Mn. Lluís Suñer, i el delegat de Mitjans de Comunicació, Xavier Roca; i per part dels Mossos, la comissària en cap de la Regió Policial de Girona, Sílvia Catà, i la sotsinspectora Rosa Negre.

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA