bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 24 de gener de 2024

Els periodistes de la diòcesi celebren la festa del seu patró, sant Francesc de Sales

L'Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona ha celebrat, avui dimecres, 24 de gener, la festa de sant Francesc de Sales, patró dels periodistes i escriptors. A les 9 del matí ha tingut lloc una missa a l’església de Santa Susanna del Mercadal, que ha estat presidida per Mn. Miquel Ramió, rector de la parròquia. Ha estat concelebrada per Mn. Josep Casellas, periodista i exdelegat diocesà de Mitjans de comunicació, i per Mn. Jordi Reixach, arxiprest de Girona i Salt.

En la seva homilia, Mn. Josep Casellas s’ha referit, especialment, a l’evangeli que s’havia proclamat i a la paràbola del sembrador, que precisament sant Francesc de Sales esmenta en la seva obra «Tractat de l’amor de Déu». En relació amb la professió periodística, ha assenyalat que «el bon comunicador ha d’estar mogut per la caritat, per l’amor», posant com a exemple el sant patró, de qui ha fet un elogi a la fidelitat als principis: «Mai va cedir a pressions ni a propostes llamineres que li arribaven i que podien haver alimentat la seva ambició». Finalment, ha demanat pregar perquè que els periodistes «tinguin ben assimilat l’hàbit de la caritat i treballin al servei de la veritat i el bé comú».

Tot seguit, l'Oficina de Comunicació ha ofert un esmorzar per als professionals de la comunicació amb la participació d’una trentena de periodistes provinents de diferents mitjans d'àmbit local i comarcal, responsables de comunicació d'institucions, col·laboradors de l’oficina, entre d'altres.

Fotografies: Àngel Almazan

Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA