bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 12 de febrer de 2024

El Papa demana pregar, aquest mes de febrer, pels malalts terminals

“Preguem perquè els malalts terminals i les seves famílies rebin sempre les cures i l'acompanyament necessaris, tant des del punt de vista mèdic com humà”. Aquesta és la intenció del papa Francesc per aquest mes de febrer, que difon la Xarxa Mundial de Pregària del Papa.

“Hi ha dues paraules que, quan alguns parlen de malalties terminals, les confonen: incurable i incuidable. I no són el mateix”. Així comença el vídeo en el qual el Papa presenta la seva intenció de pregària. I afegeix: “Fins i tot quan hi hagi poques possibilitats de curació, tots els malalts tenen dret a l'acompanyament mèdic, a l'acompanyament psicològic, a l'acompanyament espiritual, a l'acompanyament humà”.

“No sempre s'aconsegueix la curació. Però sempre podem cuidar el malalt, acariciar el malalt”, assenyala, i posa en relleu les cures pal·liatives, “que garanteixen al pacient no només l'atenció mèdica, sinó també un acompanyament humà i proper”. El pontífex també demana que les famílies no es quedin soles en aquests moments difícils: “El seu paper és decisiu. Han de tenir els mitjans adequats per desenvolupar el suport físic, el suport espiritual, el suport social”.

Podeu veure el vídeo, de 2 minuts, a continuació o al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=LV-pjLk98AY

 

Cerca
Historial
imatge fons bottom