bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 16 de febrer de 2024

Reunió dels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense

Els dies 12 i 13 de febrer va tenir lloc la reunió n. 254 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) a la Casa d’Espiritualitat Maria Immaculada de les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors, a Tiana (Barcelona).

1.- Els membres de la CET, seguint la petició presentada pel bisbe de Solsona i membre de l’Assemblea General del Sínode dels Bisbes, Mons. Francesc Conesa, van reflexionar sobre l’aportació a fer al Sínode al voltant de com articular creativament les relacions entre unes Diòcesis i les altres, i entre agrupacions d’Esglésies i l’Església amb el seu conjunt.

2.- Un altre tema de reflexió va ser al voltant de la identitat cristiana de les nostres Fundacions, a partir de l’aportació inicial de Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i president de la CET, incidint de manera especial en les institucions educatives, assenyalant-se la importància de tenir-ne cura i potenciar-la.

3.- Es va acollir la visita de Mn. Francisco Javier Ondo Bindang i de Mn. Andrés Pedro Sima Miaga, que van presentar el projecte de les Capellanies de Catòlics Guineoequatorians, ja presents a algunes de les diòcesis amb seu a Catalunya, compartint els reptes i les propostes pastorals que ja realitzen i altres que volen tirar endavant.

4.- En un context més ampli, però també en relació als migrants, va participar en la reunió de la CET el P. Xabier Gómez OP, director del Departament de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola, tot reflexionant entorn als objectius i desafiaments de la pastoral de migrants, tenint en compte l’especificitat d’aquelles comunitats procedents de terres amb fort arrelament cristià, i les d’aquelles procedents de contextos amb altres creences.

5.- Mons. Salvador Giménez, president del Secretariat Interdiocesà per a la Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS), va informar de les reunions mantingudes amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya sobre el patrimoni.

I Mons. Salvador Cristau, president del Secretariat Interdiocesà de Pastoral de la Salut (SIPS) va informar sobre els convenis d’assistència religiosa als hospitals amb el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

6.- Els bisbes de la CET van donar el seu vistiplau a l’organització de la reunió de Secretaris generals dels bisbats per compartir informació i criteris comuns per dur a terme més coordinadament la tasca que tenen encomanada.

7.- En referència a moviments presents a diverses diòcesis de Catalunya, els bisbes van aprovar la petició de reconeixement de la Sra. Rocío Elvira Quezada com a Presidenta de l’Acció Catòlica Obrera (ACO); del Sr. Jordi Soriano Màrquez com a President de l’ACO; i de Mn. Josep Rodado León com a Consiliari General de l’ACO.

De la mateixa manera, també van aprovar el reconeixement de la Sra. Neus Carrobé Montalvo com a Presidenta del Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica (MIJAC).

8.- Finalment es van tractar diversos temes sobre el funcionament de la CET i la seva economia.

Cerca
Historial
imatge fons bottom