bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 01 de març de 2024

Fra Octavi Vilà, bisbe electe de Girona, fa la seva primera visita a la seu episcopal

Avui divendres, 1 de març, fra Octavi Vilà ha fet la seva primera visita a la seu episcopal, situada a la plaça del Vi de Girona, on ha estat rebut per l’administrador diocesà de Girona, Mn. Lluís Suñer. En aquesta primera visita, el bisbe electe de Girona ha pogut conèixer les instal·lacions i saludar el personal de la cúria diocesana.

També ha pogut atendre els mitjans de comunicació diocesans, amb dues entrevistes que s’emetran aquest cap de setmana. Per ràdio, al programa Església viva; i per televisió, al programa Temps d’Església. En aquest sentit, un dia després del seu nomenament, fra Octavi assegura que se sent «més serè i content, sobretot per les reaccions que ahir em van anar arribant, especialment per part de preveres i fidels i de la societat civil gironina».

De la diòcesi que l’acull n’ha destacat «la riquesa del paper dels laics» i el fet de «ser de les primeres a establir les celebracions dominicals en absència de prevere». Ha explicat també que en els darrers dies s’ha estat llegint el document amb les conclusions diocesanes en relació amb el Sínode. Entre els principals reptes que té l’Església damunt la taula ha assenyalat el de «fer arribar el missatge a la societat en un sentit propositiu» i ha remarcat com a prioritari «viure la fe amb coherència i amb joia» ja que només així «podrem transmetre esperança».

En l’àmbit més personal, fra Octavi ha indicat que una de les seves aficions és la lectura, sobretot història contemporània: «el segle XX és apassionant». També ha manifestat que és «amant de la música clàssica». En l’àmbit dels esports, ha afirmat que és seguidor del Joventut de Badalona, i que últimament també ha anat seguint els resultats del Girona FC. Així mateix, espera que el Nàstic pugi a 2ª A.

En les properes setmanes, i fins a la seva ordenació episcopal i presa de possessió -el diumenge 21 d’abril-, s’anirà reunint amb les persones que formen part dels diversos òrgans de la cúria per tal d’anar coneguent la realitat de la diòcesi de primera mà.

Fotos: Oficina de Comunicació i Àngel Almazan

Cerca
Historial
imatge fons bottom