bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 06 de maig de 2024

El Seminari Major Interdiocesà de Catalunya pelegrina a Roma

Del 30 d'abril al 3 de maig, els formadors i seminaristes del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya, acompanyats per l’arquebisbe Joan Enric Vives, van pelegrinar a Roma. El primer dia van participar en una pregària de la Comunitat de Sant’Egidi a la basílica de Santa Maria in Trastevere, on hi foren presents el Primat de l’Església Anglicana i altres primats d’arreu del món, que eren a Roma per al seu Sínode. També van visitar l’illa Tiberina i la basílica de l’apòstol sant Bartomeu -on hi ha el memorial dels màrtirs dels segles XX i XXI-,

L'1 de maig van visitar la basílica de Sant Pere i van celebrar l'eucarista a l'altar del davant del sepulcre del primer Papa. A continuació, van participar a l’audiència general del papa Francesc, a qui van poder saludar. Els va dir que “fossin molt devots de la Mare de Déu, que sempre els ajudaria en el seu camí vocacional”. A la tarda van visitar i fer la pregària de les vespres a Sant Pau extramurs. 

Entre d'altres activitats, van visitar les Catacombes de Priscil·la -on van poder admirar la pintura més antiga de la Mare de Déu-, la basílica de Santa Maria la Major -on van celebrar l’Eucaristia i van pregar a la verge de la pau amb el Virolai-, i van tenir una trobada amb el bisbe Mons. Aurelio García Macías, sotsecretari del Dicasteri per al Culte diví i la Disciplina dels Sagraments. També van visitar els Excavi sota la Basílica de Sant Pere del Vaticà i la basílica de Sant Joan del Laterà.

Cerca
Historial
imatge fons bottom