bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 23 de maig de 2024

Aquest diumenge, 26 de maig, Jornada Pro Orantibus

L’Església celebra, aquest diumenge, 26 de maig, solemnitat de la Santíssima Trinitat, la Jornada Pro Orantibus, que enguany porta per lema «Faci’s la teva voluntat!». La Comissió Episcopal per a la Vida Consagrada de la Conferència Episcopal Espanyola ha elaborat els materials per donar suport a la celebració de la jornada. A banda del missatge dels bisbes de la Comissió, en els materials s’hi poden llegir tres testimonis de persones consagrades. Un d’ells és fra Octavi Vilà, bisbe de Girona.

«La nostra societat viu en gran part allunyada de Déu, d’esquenes a Déu; no tant per animadversió sinó molt més per no coneixement, per indiferència», explica fra Octavi, i afegeix: «Si no coneixem Déu difícilment escoltarem o reconeixerem la seva veu i més difícilment seguirem la seva crida». També exposa que «solem dir que els nostres temps són difícils, complicats i que la tasca de fer present el Senyor enmig de la nostra societat és tasca àrdua. Sens dubte, però, quan ha estat fàcil? Ho era per als apòstols? Una simple mirada a les lectures evangèliques d'aquestes darreres setmanes durant el temps de Quaresma i Pasqua ens mostra pors, persecucions, traïcions, negatives. Tot i això, la comunitat apostòlica va vèncer aquestes dificultats fent experiència del Ressuscitat i obrint-se a l'acció de l'Esperit Sant».

També remarca que «la nostra primera responsabilitat és fer present Déu en el nostre món a imitació de la comunitat apostòlica. Això implica que, en primer lloc, no ens hem d'avergonyir de l'Evangeli i en segon lloc hem de viure la nostra vida de fe amb sinceritat, amb esperança i amb caritat. Aquests són els reptes que hem d'afrontar avui i no conformar-nos a viure una fe de mínims, sinó sempre una fe de màxims».

* DESCARREGAR MATERIALS

Cerca
Historial
imatge fons bottom