bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 31 de maig de 2024

Aquest diumenge, 2 de juny, solemnitat de Corpus i Dia de la Caritat

L'Església celebra, aquest proper diumenge, 2 de juny, la solemnitat del Cos i la Sang de Crist, el Corpus Christi. A la Diòcesi de Girona, un dels centres neuràlgics serà, com cada any, la Catedral. La celebració començarà a les 19 h amb la solemne missa major, presidida pel bisbe de Girona, fra Octavi Vilà. Tot seguit, s'iniciarà la processó del Santíssim des de la porta principal de la Catedral, fins arribar a la basílica de Sant Feliu. Cap a dos quarts de 9 del vespre, pregària d’adoració, que acabarà amb la benedicció del Santíssim i la reserva.

Com és tradicional, els membres de les confraries gironines elaboraran les catifes de flors en el recorregut entre els dos temples i a l'interior de la Catedral. El dissabte a la tarda i el diumenge al matí es confeccionaran aquestes catifes, un total de nou. Tothom qui ho desitgi podrà col·laborar-hi. Cal que es posi en contacte amb la Junta de Confraries: juntaconfrariesgirona@gmail.com

D'altra banda, diumenge també tindrà lloc el Dia de la Caritat. És per aquest motiu que Càritas promou una campanya de difusió de la tasca que duu a terme l'entitat que porta per lema “Allà on ens necessites obrim camí a l'esperança". Al següent enllaç hi trobareu tota la informació.

Càritas Diocesana de Girona fa una crida a dedicar temps als altres a través del voluntariat (voluntariat@caritasgirona.cat). També es poden fer aportacions econòmiques, mitjançant el número de compte: ES88-2100-0002-53-0200129121. També es pot col·laborar amb un Bizum al codi 01580 o a través de www.caritasgirona.cat. Així mateix, aquest diumenge totes les parròquies de la diòcesi recolliran donatius a benefici de Càritas.

També podeu veure el vídeo promocional de la campanya:

Fotografia: Àngel Almazan

Cerca
Historial
imatge fons bottom