bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 26 de juny de 2024

El patronat del Santuari de la Mare de Déu del Mont rep el premi «Empordà»

El patronat del Santuari de la Mare de Déu el Mont va rebre dimarts passat el premi “Empordà 2024” que atorga des del 1994 el Consell Comarcal de l’Alt Empordà a persones o entitats que contribueixen a la divulgació i conservació del patrimoni cultural i tradicions de la comarca, i que promouen la preservació del medi ambient alt-empordanès.
Josep Serra, president del patronat, va recollir el guardó i va reiterar el compromís del temple amb el territori i els seus visitants. 
El trofeu d’enguany és una escultura de l’artista local Mercè Riba que evoca a la «Sardana de l’Empordà», amb text de Joan Maragall i que va ser composta per Enric Morera. Josep Serra, que fa quinze anys que està en el Patronat, va recordar que l’entitat havia estat una iniciativa del bisbe Narcís Jubany i destacà la persona de Mn. Enric Sala per apropar l’aspecte espiritual, patrimonial i cultural del santuari als visitants del temple. 
Cada any, el santuari promou un lema. El d’enguany és “Per veure les daines del Mont cal estar en silenci, tal com fem experiència de Déu”.
A la fotografia els membres del Patronat de la Mare de Déu del Mont i Mn. Jordi Font, capellà custodi del santuari.

Informar, per altra banda, que l’hostatgeria del santuari restarà tancada de l’1 al 10 de juliol.

Font: Diari Empordà

Cerca
Historial
imatge fons bottom