bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 04 de juliol de 2024

La imatge de sant Esteve torna a Olot

La imatge del protomàrtir sant Esteve torna a presidir, des d’ahir dimecres, 3 de juliol, i prop de noranta anys després, la façana de l'església de Sant Esteve d'Olot. Durant el matí es va fer la col·locació, a la fornícula central, d'aquesta obra de l'artista Joan Farrés Curós (Olot, 1924-2021), que ha anat a càrrec del taller L'Art Cristià de la capital garrotxina. Basada en un escultura en fang i en miniatura de Farrés, mesura 3 metres d’alt i pesa 220 Kg.

Va ser ara fa quatre anys, quan van finalitzar els treballs de neteja de la façana, quan es va plantejar recuperar les imatges en les respectives fornícules. Les  peces originals, del patró i els copatrons, sant Esteve, santa Sabina i sant Valentí, havien estat destruïdes el juliol de 1936. Per iniciativa de l’Associació d’Amics de Sant Esteve i del santuari del Tura, es va iniciar una campanya de sensibilització que ha permès recollir 14.648 euros i donar aquest primer pas. A partir d’ara se seguiran recollint aportacions per tal de completar la tasca de restauració de la façana de la parròquia olotina.

Una de les decisions va ser l’acord perquè les noves imatges de la façana es realitzessin a partir de peces o motlles d’artistes locals ja desapareguts.  Així, la de santa Sabina serà a partir d’un motlle original de Manel Traité Figueras (Olot, 1908-1996) i la de sant Valentí d’una obra de Modest Fluvià Aiguabella (Sant Esteve de Bas, 1925 - Olot, 2015). El conjunt de les noves imatges s’assimilen a les figures originals i es realitzen en pedra artificial i sintètica que garanteix una major durada.

Cerca
Historial
imatge fons bottom