
Historia
L'església de Sant Martí del Far es troba documentada des dels segles XIII i XIV. Sembla que va ser reconstruïda durant el segle XIII, quan el comte d'Empúries va fer bastir el castell. És un temple romànic que indica la transició cap a l'estil gòtic. És al capdamunt del turó que presideix el poble, d'on radica el nom del Far.
És una església d'una sola nau amb absis rectangular. La volta de la nau és apuntada i seguida, la mateixa forma té la del presbiteri. La portada, situada a ponent, té tres arcs de mig punt en gradació, llinda i timpà llis. L'element més remarcable d'aquesta façana és la finestra superior d'arc de mig punt, de grans dimensions i amb decoració de dents de serra. Un campanar de cadireta amb dos arcs de mig punt i una corsera superior sostinguda per nou mènsules completen aquesta façana.
La part superior del mur és rematat per una corsera formada per petits arquets apuntats. La fortificació de l'absis i la del campanar del frontis són de la mateixa època que la resta del temple; en canvi, sobre els murs laterals de la nau s'aixequen murs de pedruscall acabats amb merlets rectangulars que corresponen a una reforma tardana, possiblement del segle XVIII.
Hores convingudes
Telèfons: 972 56 80 41 / 609 57 13 82
17469 El Far d'Empordà
Nascut el 1949
Ordenat prevere el 2022
Nomenat el 2022 administrador parroquial del Far d’Empordà, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori i Siurana; i d'Avinyonet de Puigventós, Cistella, Santa Llogaia d'Àlguema, Vilafant, Vilanant i Vilarig el 2023. Des del 2022, col·laborador de les parròquies de l'Armentera, Empúries, l'Escala, Montiró, Saldet, Valveralla, Ventalló, Vilacolum, Viladamat, Vilamacolum, Vila-robau, Camallera, Gaüses, Llampaies, Saus, Valldevià, Vilaür i Vilopriu.
Contacte
Carrer de l'Església, 5.
Tels. 972 56 80 41 i 609 57 13 82
17475 Sant Miquel de Fluvià
csanchez_27@yahoo.es