bisbat de girona
imatge fons top

Parròquies

381 parròquies i 12 anexos

Siurana, Santa Coloma

Historia

El temple de Santa Coloma és un edifici del segle XVIII, segons consta a la llinda de la porta d'accés (1778). Va ser bastit en substitució d'un temple anterior, d'època romànica, del qual s'aprofitaren alguns elements per a la nova construcció, L'església de Santa Coloma està documentada des del segle XVIII

L'antic temple de Santa Coloma de Siurana era un edifici romànic, segurament dels segles XII-XIII. Les primeres notícies documentals sobre aquesta església daten del 1231, quan el comte Ponç Hug III d'Empúries va vendre a l'abat Ramon de Santa Maria de Roses alguns masos i bordes de la parròquia.

L'església es troba al punt més alt del municipi. És un edifici d'una nau i amb capçalera carrada.  El campanar, de planta rectangular, s'aixeca al costat occidental de la façana. Té dos pisos amb arc de mig punt el superior dels quals, és modern. Els murs laterals de la nau no tenen obertures, tampoc no n'hi ha cap a la capçalera. El ràfec de la teulada està decorat amb triangles vermells sobre fons blanc.

A l'angle nord-oest de l'església, hi ha encastada i partida per la meitat, la llinda decorada de l'antiga porta romànica. Ambdós fragments, formen part de la cantonada. Un conserva una creu grega de braços trapezials, en baix relleu, inscrita en un cercle. En la intersecció dels braços, s'hi representa una altra més petita. A l'altre tros de la llinda hi ha un petit fragment de la creu anteriorment esmentada i una altra de sencera, que seria igual que els anteriors si no hi manqués la petita creu central.

Despatx parroquial

Hores convingudes

Telèfons: 972 56 80 41 / 609 57 13 82

Adreça

168 hab.
972 52 51 84
17469 Siurana

Les persones
prevere: Sánchez i García, Mn. Carles
Horaris de misses
imatge fons bottom