bisbat de girona
imatge fons top

Parròquies

381 parròquies i 12 anexos

Amer, Santa Maria

Santa Maria
Santa Maria
Absis
Absis
Ermita de la Pietat
Ermita de la Pietat
Sant Agustí de Lloret Salvatge
Sant Agustí de Lloret Salvatge

Amer, Santa Maria. Mentre depengué del monestir del mateix lloc, és a dir, fins el 1835, la parròquia fou intitulada a Sant Miquel, església existent el 1184. El temple de Santa Maria és l'antic temple monàstic, esmentat el 844 i consagrat l'any 949, molt refet després dels terratrèmols de 1427.
Té en el seu terme l'ermita de Santa Brígida, construïda el 1516 i la capella de la Pietat, del segle XVII.

Despatx parroquial

Hores convingudes Tel 616963002

Altres esglésies

Ermites:

Sant Agustí de Lloret Salvatge. L'església és situada en un agregat del municipi d'Amer sobre la carretera que va del Pasteral al pantà de Susqueda. Vinculada a les possessions del monestir de Santa Maria d'Amer, fou inicialment dedicada a Sant Julià; així apareix en la primera menció l'any 949. Fins el segle XIX s'hi trobà una important talla de la Mare de Déu corresponent al segle XIII. L'edifici actual és d'estíl romànic llombard i probablement fou dreçat al segle XI. (Montsalvatje, XVII, 1908, p. 267.)

Santa Brígida. Es troba al nord-est del cap de municipi, Amer, a mà esquerra de la vall, damunt un cingle que la domina en una bona part. Capella dependent del monestir de Santa Maria d'Amer. La construcció actual data del segle XVII, si bé la tradició remunta l'inicial culte a Santa Brìgida en aquests indrets al segle XII, en una possible construcció romànica. L'edifici és d'una sola nau allargada, capçada a llevant per un absis semicircular llis. (Catalunya Romànica, V, 258-259).

Mare de Déu de la Pietat. Situada en el terme d'Amer. Segle XII.

La celebració de l'Eucaristia és cada diumenge i festius de precepte a les 11:30 hores

Adreça

Rambla Monestir 11
972 43 02 46
616 96 30 02
17170 Amer

Les persones
prevere: Castellà Marcet, Mn. Josep M.
diaca: López Clivillé, Mn. Ignasi
Horaris de misses
imatge fons bottom