bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 22 de juliol de 2011

Inaugurat el nou vitrall de la Catedral

Inaugurat el nou vitrall de la Catedral
Inaugurat el nou vitrall de la Catedral
“La bellesa de les catedrals no només en les seves pedres i les seves obres d’art, les catedrals tenen vida, tenen ànima”, ha dit el bisbe Francesc després de la benedicció del nou vitrall de la façana nord de la catedral. A l’acte hi eren present la directora general de Patrimoni Artístic i Cultural del Ministeri de Cultura que ha finançat íntegrament aquests treballs (430.000 euros), el subdelegat del Govern Central, el director general de Patrimoni Artístic de la Generalitat i l’artista, autor de l’obra, l’irlandès Sean Scully. També hi havia el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, el Vicepresident de la Diputació, membres del Capítol Catedral, arquitectes autors del projecte etc.
En primer lloc el bisbe, revestit, ha procedit a la benedicció, després l’arquitecte Viader en representació de l’equip redactor del Pla Director de la nostra seu ha explicat els treballs portats a terme en la façana nord que ara culminen amb l’obertura d’aquest finestral amb el corresponent vitrall. També ha parlat breument Sean Scully, que ha explicat la font d’inspiració, uns antics vitralls d’una església en el nord d’Inglaterra i ha destacat que no és habitual rebre aquest tipus d’encàrrecs i confiava en que les futures generacions integrin obres d’art de cada moment a la catedral. També la directora general, s’ha referit al compromís del ministeri en salvaguardar i potenciar el patrimoni artístic, ha recordat, com ho havia fet el Sotsdelegat, les inversions que s’han fet i es fan a la demarcació de Girona i s’ha felicitat de la bona disposició del bisbat de Girona a integrar aquestes obres d’art més actuals en el conjunt de la catedral.
Finalment el bisbe Francesc ha començat la seva intervenció referint-se a les recents jornades de delegats diocesans de patrimoni artístic que Girona va acollir i al seu lema: “La Paraula feta carn i la Paraula feta art”, assenyalant aquest característica de les obres artístiques inspirades en la fe, que tenen vida i ànima pròpies. També s’ha referit als altres vitralls de la seu, especialment a la rosassa de Maria que presideix no sols el conjunt catedralici, ho fa damunt tota la ciutat. Del nou vitrall ha dit que és una simfonia de llum i color, que canvia mercès a la llum solar i que, evidenciava, com havia reconegut el seu creador que és el resultat d’un sentiment d’espiritualitat. Ha felicitat a Sean Scully per aquesta obres i ha agraït a tots els que l’han fet possible, des del Ministeri, als arquitectes, tècnics i treballadors que l’han materialitzat.
(A la foto, un detall del vitrall)
Cerca
Historial
imatge fons bottom