bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 08 de juliol de 2010

Es reuneixen els delegats de joves dels bisbats de Catalunya

Es reuneixen els delegats de joves dels bisbats de Catalunya
Es reuneixen els delegats de joves dels bisbats de Catalunya
Els delegats de Pastoral de joventut de les diòcesis de Catalunya i Balears s’han reunit de l’1 al 3 de juliol al Monestir de Montserrat per avaluar les activitats d’aquest curs que acaba, així com per impulsar els reptes pastorals de cara al proper curs. Cal tenir en compte la importància de la preparació i organització dels dies d’acollida a les diòcesis catalanes, de l’11 al 15 d’agost del 2011, dels joves que han de participar a la Jornada Mundial de la Joventut, que tindrà lloc a Madrid del 16 al 21 d’agost del 2011 i que serà presidida pel Papa Benet XVI.
Amb l’assistència de Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona i encarregat de la CET pels temes de joventut, les reunions han tractat els següents temes: en primer lloc, els delegats han rebut formació en temes de pastoral de joventut acompanyats pel bisbe Sebastià Taltavull que exposà, en una sessió matinal, els resultats d’una enquesta elaborada pel departament de Pastoral de la Conferència Episcopal espanyola. A partir d’aquest document els delgats van treballar la situació actual dels joves a les nostres diòcesis, i van proposar línees d’actuació de cara al proper curs.
La jornada Mundial de la Joventut que el Papa ha convocat a Madrid l’agost del 2011, ha ocupat una bona part d’aquests dies. Tots els bisbats de Catalunya han sol·licitat poder acollir joves d’arreu del món de l’11 al 15 d’agost del 2011, dies previs a la vinguda del Pontífex a la capital d’Espanya.
Els delegats han rebut una sèrie d’informacions pràctiques per poder afrontar aquesta acollida amb una bona organització i amb comunió amb l’Església universal que aquests dies serà més palesa a casa nostra.
El divendres dia 2 de juliol, es va rebre la visita dels presidents i els consiliaris dels moviments d’acció catòlica i d’altres serveis interdiocesans que treballen amb joves per poder coordinar-se i avaluar la nostra tasca evangelitzadora en el món dels joves.
Aquest fou un dels moments on es va poder revisar amb més profunditat l’Aplec de l’Esperit, que se celebrà enguany a Terrassa i aplegà a més de 4.000 joves.
Durant aquest dies els delegats de joventut de Catalunya i les Illes van poder acompanyar la presència de la Creu de la Jornada Mundial que amb motiu del pelegrinatge per les diòcesis de Vic i Sant Feliu va ser present, primer en un viacrucis i posteriorment en una Vetlla de pregària a Montserrat el divendres 2 de juliol.
Van poder gaudir de l’acollida dels monjos benedictins de Montserrat els quals amb la seva pregària ajuden a dur a bon port les línees pastorals que s’han consolidat en aquesta reunió. Així com de la presència de la Creu de la Jornada Mundial de la Juventut
Cerca
Historial
imatge fons bottom