bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 12 de juliol de 2010

Mini Col·loqui Català als Àngels

Mini Col·loqui Català als Àngels
Mini Col·loqui Català als Àngels
Vint-i-sis persones procedents de diferents indrets de Catalunya es varen aplegar al santuari de la Mare de Déu dels Àngels i a la ciutat de Girona els dies 9, 10 i 11 de juliol, per participar en el Mini Col•loqui Català, organitzat amb la finalitat de preparar el proper Col•loqui Europeu de Parròquies (CEP), que tindrà lloc el juliol del 2011 a Hongria.
Mn. Gaspar Mora, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i expert permanent del CEP, va desenvolupar el tema “L’acolliment, signe d’esperança”. Va situar l’acolliment en el marc de la missió de l’Església. Aquesta missió, va dir, és doble: cap a dintre (comunitats de seguidors de Jesús) i cap enfora (l’evangelització). Mora va dir que evangelitzar “no és anunciar el misteri salvador de Jesucrist, sinó promoure l’esperit de Jesús” i va parlar de quatre dimensions, totes fonamentals: confessar la fe, celebrar-la, viure-la i participar en la comunitat cristiana. “La dimensió decisiva és la tercera, les altres estan en funció d’aquesta”, va precisar. Gaspar Mora va afirmar que “un àmbit de la missió evangelitzadora de l’Església és l’acolliment”. Va definir l’acolliment com a “acte d’educació, acte d’amor evangèlic i acte de fe”. I va dir que “evangelitzar és acompanyar”. Per ell, la més gran professió d’esperança de l’Església és acollir una persona i acompanyar-la perquè faci el seu camí, és a dir, la recerca de la vida veritable, tenint en compte que “el criteri de la vida és l’Evangeli de Jesús”.
El bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, va ser present a una part de la trobada i va adreçar-se als assistents. Va afirmar que la raó de ser de l’acolliment no és “l’estratègia” sinó “una manera de ser en el món, la manera de ser del Bon Pastor”. “Com m’he de convertir perquè el meu acolliment sigui com el del Bon Pastor?”, va preguntar-se. Va dir que evangelitzar és, sobretot, “fer el que sigui possible perquè la vida concreta de cada persona es converteixi en evangeli, en Bona Notícia”. Va parlar de les quatre icones amb les quals es pot identificar la missió de l’Església: el llibre (la Paraula), l’altar (l’Eucaristia i els altres sagraments), el bon samarità (el servei) i la comunitat. I es va preguntar: “com harmonitzar aquestes quatre icones?”.
Un treball per grups i diverses informacions sobre el proper Col•loqui Europeu de Parròquies, que tindrà per lema “La parròquia, llar d’esperança”, varen completar el treball realitzat al santuari dels Àngels. El diumenge dia 11 els qui varen assistir a tot el Mini Col·loqui van participar a la missa que es va celebrar a les 11 del matí a la parròquia del Mercadal.

Cerca
Historial
imatge fons bottom