bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 05 de maig de 2011

Deu catecúmens han estat batejats a la catedral

Deu catecúmens han estat batejats a la catedral
Deu catecúmens han estat batejats a la catedral
El dia 1 de maig, deu catecúmens van ser batejats pel bisbe Francesc a la Catedral de Girona. Havien estat elegits a la mateixa església Catedral a la tarda del primer diumenge de Quaresma. En la seva gran majoria han seguit el procés catecumenal des de les primeries de l’any 2010.
Pertanyen a les parròquies de sant Jaume de Salt, sant Romà de Lloret de Mar, santa Maria de Blanes, santa Maria de la Bisbal d’Empordà, l’Estartit, Immaculada i sant Pau de Figueres i Hostalric. Les seves edats oscil·len entre els vint-i-dos i els cinquanta un anys. És en la mateixa parròquia on han iniciat i realitzat el seu procés, acompanyats pels mossens, els catequistes i els padrins.
El Servei Diocesà del Catecumenat ha seguit aquest camí, oferint-los dos recessos durant aquest curs en els quals s’han celebrat els ritus previstos en el Ritual per a la Iniciació cristiana dels adults.
Amb els d’aquest any són ja cent setze els adults que han rebut els sagraments de la Iniciació cristiana des de que a l’any 2004 fou instituït el catecumenat a la nostra diòcesi. La seva procedència ha estat variada: actualment es pot dir que en un 60 % són originaris del nostre país i que la resta provenen de la nova immigració.
A la Catedral, el bisbe Francesc recordà la coincidència horària de la celebració dels sagraments amb la beatificació del Papa Joan Pau II, a Roma. Remarcà la importància de la seva vida i del seu missatge i insistí als nous cristians en la necessitat de “no confondre’s amb el paisatge”, en l’essencial que és “haver vist el Senyor” per a ser-ne testimonis enmig d’una societat nova, plural i necessitada de vida.
Cerca
Historial
imatge fons bottom