Les darreres descobertes arqueològiques en les excavacions fetes a Sant Feliu de Girona, ha estat el tema de la conferència del Dr. Josep M. Nolla celebrada a la Basílica parroquial de Sant Feliu. Davant d’un públic molt interessat en les seves explicacions, el Dr. Nolla, ha defensat els sarcòfags del presbiteri de la basílica com un conjunt únic a la península. Es tracta de vuit sarcòfags decorats de finals del s. III i principis de IV (un d’ells pertanyia amb tota seguretat al propi màrtir sant Feliu). També ha parlat d’una sèrie de tombes aparegudes al voltant del presbiteri de l’església amb la intenció de ser-hi a prop de la tomba de sant Feliu.
Els orígens del cristianisme gironí poden estudiar-se a través d’aquestes troballes. Com hipòtesi va indicar la possibilitat de que Feliu morís al Mercadal de Girona ja que s’ha trobat un espai funerari de certa rellevància amb importants sarcòfags.
Fins a principis del s. XI, la basílica de Sant Feliu va ser la gran església de Girona, a partir d’aquell moment va construir-se la catedral actual dedicada a Santa Maria.
A la fotografia, el Dr. Josep M. Nolla dialogant amb el públic present.