bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Diumenge 30 d'octubre de 2011

Presentació del llibre “Les homilies de Medinyà”

Presentació del llibre “Les homilies de Medinyà”
Presentació del llibre “Les homilies de Medinyà”
La tarda de la festa de sant Narcís s'ha presentat el llibre "Les homilies de Medinyà", un recull d'escrits, sermons, pensaments i fins una part autobiogràfica de Mn. Modest Prats i Domingo (Castelló d'Empúries, 1936). L'acte ha tingut lloc a la residència sacerdotal "Bisbe Sivilla", on resideix actualment l'autor. Hi eren presents el nostre bisbe Francesc, el bisbe emèrit Mons. Jaume Camprodon, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, els alcaldes de Girona i de Sant Julià de Ramis (municipi al que administrativament pertany Medinyà), el sotsdelegat del Govern Central, el diputat i portaveu del grup socialista al Parlament, Joaquim Nadal i nombrosos companys de presbiteri de Mn. Parts i del claustre de la Universitat de Girona on va exercir la seva docència l'autor del llibre, fins a la seva jubilació.
En la presentació de l'obra han intervingut el llibreter i un dels promotors de l'obra, Guillem Terribes, l'editor Ernest Folch i Salomó Marquès, que exercí el ministeri i la docència universitària amb Mn. Modest i que ha tingut cura de la tria dels originals. En la seva intervenció ha explicat un seguit de vivències i petits secrets que han culminat amb la publicació d'un volum que, pot semblar senzill, al costat del seu predecessor, "Engrunes", també de Modest Parts, amb nou centenars de pàgines, però que, possiblement té un caràcter més testimonial i vivencial.
Finalment l’escriptor i funcionari de la UdG, Josep Maria Fonalleras, ha llegit alguns capítols i escrits de l'obra, tant de caràcter més personal i fins familiar, com algunes de les homilies més recordades de Mn. Parts, com la que va condemnar la pena de mort, en uns moments especialment crítics a les acaballes del règim anterior.
Cerca
Historial
imatge fons bottom