bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 18 de novembre de 2011

Castiñeira presenta a Girona una enquesta sobre valors

Castiñeira presenta a Girona una enquesta sobre valors
Castiñeira presenta a Girona una enquesta sobre valors
Àngel Castiñeira, director del Departament de Ciències Socials d’ESADE, va presentar el dijous 17 de novembre a Girona algunes de les conclusions de la darrera Enquesta Europea de Valors aplicada a la societat catalana amb dades de l’any 2009. Ho va fer en el transcurs de la conferència que va pronunciar a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona, a la qual van assistir una setantena de persones.
La presentació del conferenciant va anar a càrrec de Joan Paredes, del grup Persona i Comunitat de Girona, coordinador del cicle “Un nou humanisme. Valors en temps de crisi” en el qual s’emmarcava la conferència de Castiñeira. També participen en l’organització d’aquest cicle el Centre Cristià dels Universitaris, el SAFOR (Servei d’Assistència i Formació Religiosa), l’Institut Emmanuel Mounier de Catalunya i la UdG.
En la seva conferència Àngel Castiñeira, a l’esquerra de la fotografia, va exposar les conclusions de l’enquesta esmentada referides sobretot a aquests àmbits: la política, la identitat nacional, la immigració i la religiositat. Sobre aquest darrer punt, l’enquesta constata l’existència d’una “secularització creixent” i d’una “nova religiositat desinstitucionalitzada”.
La primera conferència del cicle va ser a càrrec del sociòleg basc Javier Elzo, codirector, juntament amb Àngel Castiñeira del llibre Valors tous en temps durs. La societat catalana a l’Enquesta Europea de Valors de 2009. La tercera i darrera conferència tindrà lloc el 24 de novembre a 2/4 de 8 del vespre a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona i serà a càrrec de Lluís Sáez, que també ha participat en l’elaboració del llibre esmentat. Sáez dissertarà sobre: “Moral privada i actituds vers la família, el treball, el gènere i l’associacionisme”.
Cerca
Historial
imatge fons bottom