Aquesta matí a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona ha tingut lloc l’acte de presentació del projecte Catalonia Sacra, per dinamitzar el patrimoni cultural de l’Església que és a Catalunya i facilitar a les persones interessades la possibilitat de conèixer més de tres centenars d’esglésies (catedrals, basíliques, monestirs, esglésies o ermites) de les deu diòcesis del país.
Ha obert l’acte, donant la benvinguda al presents, el cardenal/arquebisbe de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach. Seguidament ha intervingut Mons. Jaume Pujol i Balcells, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, per explicar el sentit d’aquesta iniciativa i, seguidament, Mons. Francesc Pardo i Artigas, bisbe de Girona i responsable del patrimoni cultural de la CET, que ha donat detall dels diferents aspectes i àmbits de la visites que proposa Catalonia Sacra.
També han intervingut l’arquitecte Jordi Bonet, responsable del procés constructiu de la basílica de Sagrada Família de Barcelona, que s’ha referit a les aportacions artístiques que es troben a les diòcesis del país, el seu interès i característiques fonamentals. Igualment ha parlat en Dani Font, del bisbat de Vic, en nom de l’equip que ha realitzat el projecte. L’acte ha finalitzat amb un breu concert d’orgue.
Hi eren presents l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra i secretari general de la CET, Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, els bisbes de Lleida i Sant Feliu de Llobregat, Monsrs. Joan Piris i Agustí Cortés, respectivament i l’auxiliar de Terrassa, Mons. Salvador Cristau. La representació institucional civil l’encapçelaven els director generals de Patrimoni Artístic i d’Afers Religiosos, senyors Pluma i Puigdollers, respectivament. També hi eren presents els delegats episcopals de patrimoni i pastoral del turisme de les diòcesis amb seu a Catalunya i els membres de l’equip redactor del projecte Catalonia Sacra.
vegeu galeria fotogràfica