bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 30 de juliol de 2012

Reposició de la imatge de la Mare de Déu de les Salines

Reposició de la imatge de la Mare de Déu de les Salines
Reposició de la imatge de la Mare de Déu de les Salines
El bisbe Francesc va presidir diumenge al migdia l’Eucaristia en el santuari de la Mare de Déu de les Salines, en l’Alt Empordà (parròquia de Maçanet de Cabreny) i també la benedicció i reposició de la imatge de la marededéu que substitueix a la que fa temps va ser sostreta. Es tracta d’una còpia fidel de l’original, realitzada per un taller d’imatges a Olot. És una imatge de les dites, vestides, característiques del segle XIX.
Un gran nombre de fidels no sols de la parròquia de Maçanet, també procedents d’arreu de la comarca i de més enllà, varen omplir totalment el santuari. Amb el bisbe concelebrà el rector de la parròquia, Mn. Pere-Lluís Aymerich i els acompanyava en la litúrgia, el diaca, Mn. Joan Robé.
El bisbe es va referir en la seva homilia al sentit de la devoció mariana que es fa present arreu de la diòcesi, amb un seguit de santuaris, capelles i advocacions. Igualment manifestà el seu agraïment a la generositat de tots els que han fet possible la reposició d’aquesta imatge i la confiança en que podrà portar a terme un programa de millores en el santuari, algunes prou urgents.
També va tenir paraules de suport als que han patit els efectes del recent incendi que ha arribat a tantes parròquies de l’Alt Empordà, tot assenyalant l’esforç, la fraternitat i la solidaritat que tantes persones, serveis públics i organismes han demostrat durant els treballs d’extinció i manifestà la seva esperança que aquestes actituds seguirien presents un cop l'incendi ha estat extinguit.
En finalitzar la Missa amb el cant dels goigs, el bisbe Francesc va fer un recorregut per l’entorn zona propera del santuari fins a la cova on la tradició situa el lloc on es va trobar la primera imatge de la Mare de Déu de les Salines.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA