bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Diumenge 27 de gener de 2013

Xerrada-col•loqui sobre joventut marginal

Xerrada-col•loqui sobre joventut marginal
Xerrada-col•loqui sobre joventut marginal
Organitzada per les parròquies de Figueres i l’Atri de Diàleg, s’ha celebrat una xerrada-col•loqui el divendres 25 de gener a l’Institut Muntaner de Figueres amb el títol: “COM PODEM TREBALLAR LA REALITZACIÓ PERSONAL EN JOVES AMB RISC D’EXCLUSIÓ?
La xerrada era a càrrec de HANNAN SERROUKH, educadora i mediadora social, membre del grup de treball Euroaplec de suport a joves en situació d’exclusió.
La ponent es va situar a un gran nivell de comprensió envers els joves en situacions extremes, ja que, a més de dedicar-se a la seva inserció social, ella mateixa va haver de superar circumstàncies difícils en la seva època d’estudiant, viscuda a Figueres mateix. Actualment el seu treball se situa a l’extraradi de Barcelona, en contacte de mediació amb grups i bandes de joves exclosos dels circuits convencionals.
Com a camins de sortida, la ponent, força crítica amb les polítiques oficials de joventut, va assenyalar que la resposta no pot ser només policial, sinó que cal prendre consciència dels problemes existents a cada ciutat, a cada barri, preguntant-se per què aquells joves no van a classe, per què consumeixen, i creure que cada grup, cada jove és únic, amb una història personal molt dura, i que cal treballar fent pinya, creant vincles, atenent sobretot el factor humà.
Va assenyalar que hem de ser capaços de fer un front comú, entre els pares, educadors i institucions, establint una base d’autoritat i d’acollida perquè els joves tinguin un suport on agafar-se i no haver de fugir. Davant d’un auditori amb moltes persones dedicades a la tasca educativa, Hannan Serroukh va animar a obrir el cor i la ment per no quedar-se en les imatges estereotipades d’una joventut que té tants problemes per a construir lliurement el seu futur, i va sentenciar que per a la societat és més car recuperar un home trencat que educar un nen sa.

Cerca
Historial
imatge fons bottom