bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 29 d'octubre de 2013

El bisbe Francesc presideix la Solemne Missa Pontifical en la festa de Sant Narcís

El bisbe Francesc presideix la Solemne Missa Pontifical en la festa de Sant Narcís
El bisbe Francesc presideix la Solemne Missa Pontifical en la festa de Sant Narcís
“Desitjo subratllar la necessitat d’esdevenir testimonis joiosos de la fe”, ha assenyalat el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, en la seva homilia de la solemne Missa Pontifical en honor de sant Narcís que ha oficiat aquest matí a la basílica de Sant Feliu de Girona.

El bisbe Francesc ha centrat les seves reflexions a l’entorn d’aquest testimoniatge que els creients, no sempre som capaços d’oferir: “El problema d’avui no és la quantitat de creients, sinó el perill de viure una vida cristiana esmorteïda, sense vitalitat, sense força i, per això, mancada de testimoniatge”

Amb el referent del suprem testimoni dels sants gironins, Feliu i Narcís, el bisbe ha insistit en que cal fer-ho amb cor d’infants, com el mateix Jesús ho assenyalà: “només em poden entendre els qui són com els infants”, tot afirmant que “un cristià trist és un trist cristià”.

Però, també ha recordat que esdevenir testimonis pot suposar incomprensions i sofriments. A partir d’una vivència personal quan en ser nominat bisbe de la nostra diòcesi, un company li envià un dibuix acompanyat d’un petit text: “No t’oblides de prendre la creu”, doncs “els testimonis de l’Evangeli havien de sofrir a causa del seu testimoniatge”, i també avui “som provats en la nostra fe” i, com a bisbe assenyalà als fidels: “us convido a pensar en els sofriments que avui comporta ser testimoni de Jesús. En les dificultats que us heu trobat, però sobretot us recordo que hem rebut un esperit de fermesa i de fortalesa”.

La darrera part de la seva homilia el bisbe Francesc l’ha dedicat, sense deixar de banda l’eix del testimoniatge cristià, a les realitats socials, econòmiques i polítiques del moment present.

En primer lloc ha assenyalat que el primer i més important repte que tenim és “afrontar les conseqüències de la crisi econòmica i el sofriment de les persones” tot afirmant que enmig d’aquest crisi “vivim molts fets que ens mantenen l’esperança”. Ha reconegut el treball d’institucions com Càritas, Banc dels Aliments, Creu Roja i patronats socials. Adreçant-se als polítics presents, els ha dit: “Si és del tot necessari retallar, feu-ho per dalt i no per baix”.

També ha reconegut que l’actual situació ha d’ajudar a recuperar un estil de vida que no tingui el benestar individual com a gran objectiu.

Respecte de la situació política a Catalunya ha defensat que “hem de d’esforçar-nos per ser promotors del diàleg” i també a “no menystenir i atemorir el qui té opcions diferents de les pròpies, d’evitar els insults i el menyspreu. Per això demano públicament perdó pels insults i els menyspreus d’una cadena de televisió vinculada als bisbes”.

Ha finalitzat aquesta part de l’homilia amb aquests termes: “com Església hem de donar exemple d’unitat i de fraternitat en la diversitat, sense marginacions i sense exclusions. Però també com a Església cal recordar i defensar els drets fonamentals dels ciutadans, entre aquests el de poder opinar i ser escoltats en decisions fonamentals que afecten la seva vida i societat”

La Solemne Missa Major Pontifical l’ha presidit el bisbe Francesc amb qui han concelebrat el bisbe emèrit Mons. Carles Soler, vint-i-sis preveres i la participació de quatre diaques i acòlits.

Amb el fidels que omplien totalment la nau de la basílica hi eren presents l’alcalde de la ciutat, el President de la Diputació, els delegats dels governs autonòmic i central, regidors, diputats i senadors i una representació de l’orde del Sant Sepulcre i del Reial Estament de Girona.

En finalitzar la celebració s’han entonat els goigs de sant Narcís, patró del Bisbat i ciutat de Girona i celebrants, autoritats i fidels han anat en processó fins a la capella on es veneren i avui es mostren les relíquies del sant i han rebut el tradicional cotó.

Veure galeria fotogràfica

Cerca
Historial
imatge fons bottom