bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 30 de maig de 2014

Emotiu homenatge a Mn. Josep Maria Tor al Parc Hospitalari Martí Julià

Emotiu homenatge a Mn. Josep Maria Tor  al Parc Hospitalari  Martí Julià
Emotiu homenatge a Mn. Josep Maria Tor al Parc Hospitalari Martí Julià
Aquest matí s’ha viscut, en el Parc Hospitalari Martí Julià a Salt, un emotiu acte d’homenatge a Mn. Josep Maria Tor i Malagelada, que en el decurs de tres decennis ha tingut la responsabilitat del Servei Religiós, primer a l’Hospital de Santa Caterina a Girona i, fins ara en l’esmentat complex hospitalari, amb una total dedicació pastoral i assistencial fins que les seves forces físiques ho han permès.
L’acte l'ha promogut la gerència de l’Institut d’Assistència Sanitària i nombroses entitats i grups religiosos relacionats amb el centre hospitalari.
L’acte s’ha iniciat amb una Missa concelebrada que ha presidit el bisbe Francesc juntament amb l’homenatjat i concelebrada pel vicari general i una desena de preveres diocesans i de la comunitat cistercenca de Solius, assistits pel diaca, Mn. Joan Robé. Per donar cabuda al gran nombre de fidels s’han habilitat un seguit d’espais de l’hospital, tota vegada que la capacitat de la capella és limitada. També hi era present el gerent de l’IAS-ICS a Girona, el Dr. Vicenç Martínez i l’equip directiu mèdic de l’hospital i nombrosos professionals, lliures de servei i també malalts i familiars. L’acompanyament musical fou de la Coral del Parc Hospitalari.
Com mostra la fotografia, l’homilia fou a càrrec de Mn. Josep Maria Tor que evocà records familiars entranyables, assenyalà el molt que havia aprés dels malalts i de les seves famílies i evocà la memòria de tantes persones, moltes sense tracte directe amb els internats, però que amb el seu servei fan possible l’alt nivell assistencial que el centre ofereix. La celebració es va cloure amb el cant del Virolai
Seguidament i en el mateix espai, s’inicià l’acte cívic d’homenatge a Mn. Tor. En primer lloc el Dr. Martínez, gerent de l’IAS-ICS, lamentà que havia tingut poc temps per col·laborar amb l’homenatja’t, però veia amb satisfacció com Mn. Tor s’havia sabut guanyar l’afecte, admiració i respecte de tantes persones. El seu servei és bàsic per tal que l’assistència sanitària sigui completa, més enllà de l’atenció mèdica. En nom de l’IAS li donava les gràcies.
El bisbe Francesc per la seva part, també agraí en nom de la diòcesi, l’organització d’aquest acte que evidencia el valor del Servei Religiós, no sols en el Parc Hospitalari, també en tots els altres centres on l’Església que és a Girona es fa present. També es felicità i felicità a Mn. Tor per aquesta llarga dedicació a aquesta missió que és essencial.
Diverses organitzacions i entitats de l’àmbit de la pastoral de la salut s’afegiren a l’homenatge amb el lliurament de diversos obsequis, molts dels quals eren ideats pels professionals de la institució.
El gerent, va llegir un sentit missatge d’adhesió a l’acte i d’homenatge al servei de Mn. Tor, adreçat pel Conseller de Sanitat de la Generalitat.
Aquesta part de l’homenatge finalitza amb el lliurament de rams de flors a les familiars de l’homenatja’t que eren presents.
Després es procedí a la projecció d’un seguit d’imatges per al record en les que s’oferien diversos moments d’aquesta llarga missió de Mn. Tor en el Servei Religiós de l’hospital de Santa Caterina primer, i fins ara en el Parc Hospitalari Martí Julià.

veure galeria fotogràfica
Cerca
Historial
imatge fons bottom