bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 27 de març de 2015

Catalonia Sacra presenta quaranta activitats per a donar a conèixer el patrimoni cultural de les deu diòcesis catalanes

Catalonia Sacra presenta quaranta activitats per a donar a conèixer el patrimoni cultural de les deu diòcesis catalanes
Catalonia Sacra presenta quaranta activitats per a donar a conèixer el patrimoni cultural de les deu diòcesis catalanes
• Un 20% dels indrets més visitats a Catalunya pertanyen al patrimoni de l’Església Catòlica.
• La Catedral de Girona ocupa el setè lloc entre el patrimoni religiós més concorregut a Catalunya, amb 216.000 visites l’any 2014.

Catalonia Sacra és un projecte de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) que té per objectiu promoure la difusió del patrimoni artístic i arquitectònic de les deu diòcesis de Catalunya. Segons Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona i delegat de Patrimoni Cultural de CET, Catalonia Sacra s’impulsa amb la voluntat de “comunicar aquest immens valor del patrimoni i convidar a conèixer‘l perquè sigui capaç de seduir, tant per la seva bellesa com pel seu missatge”.

Segons un estudi elaborat per la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat, el 20% dels indrets turístics més visitats a Catalunya pertany al patrimoni de l’Església Catòlica. La Sagrada Família encapçala la llista dels 50 actius turístics més visitats i, per la seva banda, la Catedral de Girona ocupa el setè lloc entre el patrimoni religiós més concorregut, registrant 216.000 visites l’any 2014.


Nous actes i nous itineraris a per a la temporada 2015 a diferents indrets de la diòcesi de Girona.

Entre els quaranta actes culturals previstos per aquest any 2015 per a donar a conèixer el patrimoni religiós de Catalunya i atraure l’atenció dels visitants, el Bisbat de Girona hi ha sumat enguany quatre ofertes guiades arreu del patrimoni arquitectònic i artístic de la diòcesi. La programació s’iniciarà el 17 d’abril de 2015 amb un recorregut per l’obra “Crist abraçat a la Creu” d’El Greco, que actualment es conserva a l’església parroquial de Sant Esteve d’Olot (Garrotxa). D’altra banda, el 23 de maig de 2015 es durà a terme una visita guiada al retaule barroc de la Mare de Déu de l’església de Santa Maria de Cadaqués (Alt Empordà) a càrrec de Mn. Jaume Angelats i un concert de l’orgue que ostenta la mateixa església, datada del segle XVII. Finalment, el 20 de setembre de 2015 tindrà lloc la visita al Monestir benedictí de Sant Joan les Fonts (Garrotxa). L’acte que tancarà l’any serà la visita guiada al presbiteri restaurat de la Catedral de Girona, una iniciativa prevista pel mes de novembre i que, tal i com ha assegurat Catalonia Sacra, respon a la voluntat d’incloure visites “amb una mirada diferent” per a conèixer les catedrals d’arreu del territori català.

Cerca
Historial
imatge fons bottom