bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 22 d'octubre de 2015

Francesc Torralba: "Educació integral vol dir desenvolupar la dimensió espiritual de la persona"

Francesc Torralba:
Francesc Torralba: "Educació integral vol dir desenvolupar la dimensió espiritual de la persona"
El Casal Bisbe Cartañà de Girona va acollir ahir a la tarda la conferència "L'alegria d'educar", a càrrec del filòsof i escriptor Francesc Torralba. L'acte, organitzat pels grups de docents cristians de la Diòcesi de Girona, va comptar amb més d'un centenar d'assistents, entre mestres i professors de diversos centres de Girona.

Al llarg de la seva ponència, Torralba va subratllar la importància de plantejar-se la finalitat per a la qual s'educa i no centrar-se exclusivament en el mètode. En aquest sentit, va destacar que la finalitat primordial a l'hora d'educar és "propiciar un canvi o una transformació substancial en les persones". També va afirmar que no es tracta tant que els nens s'adaptin al món i a les seves necessitats com de crear persones amb capacitats i talents per canviar les estructures: "la finalitat de l'educació és crear ciutadans actors i no merament especators".

Durant el diàleg amb els assistents, Torralba va advertir dels riscos que comporten dues experiències contraposades en el procés educatiu i de socialització dels joves: la dificultat d'una relació fonda amb els pares (el que ell va anomenar la "síndrome de la casa buida"), i per altra banda el paternalisme de voler estalviar als fills qualsevol dificultat i contrarietat.

Podeu escoltar la ponència sencera clincant aquí
Cerca
Historial
imatge fons bottom