bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 16 de novembre de 2015

Girona ha acollit el 44è Congrés Nacional d’Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes

Girona ha acollit el 44è Congrés Nacional d’Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes
Girona ha acollit el 44è Congrés Nacional d’Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes
Aquest cap de setmana, Girona ha acollit el 44è Congrés Nacional d’Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes, amb prop de dos centenars de representants procedents d’arreu de l’Estat, als que es van afegir el membres de l’Hospitalitat del nostre bisbat.

El Congrés es va iniciar la tarda del divendres amb la benvinguda oficial en un dels salons de l’hotel Carlemany. Fou presidida pel bisbe Francesc, a qui acompanyaven el president de l’Hospitalitat de Girona, Jaume Torrent, el regidor de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, el Secretari General de l’Hospitalitat del santuari M. Alain Tonquebec, el P. Teotimo González, que assisteix espiritualment a Lourdes als pelegrins de parla espanyola i el consiliari de l’Hospitalitat de Girona, Mn. Joan Baburés.

Després d’unes paraules de benvinguda del president de l’Hospitalitat de Girona i dels representant de l’Ajuntament gironí, el bisbe Francesc saludà als congressistes tot valorant el fons pastoral de les peregrinacions i de les demés activitats que porten a terme les hospitalitats, especialment el testimoni dels malalts. El bisbe va afirmar que si bé el terme té l’arrel en el grec "infirmitas", que vol dir "la major pobresa", la situació del malalt és decisiva també en la seva experiència de fe i de relació amb Déu. Finalment va agrar la tasca al servei de l’Església que es porta a terme des de les Hospitalitats i la importància que tenen el procés d’evangelització.

Seguidament el Dr. Joan Ferrer, professor de la UdG i de l’institut Superior de Ciències Religioses de Girona, va pronunciar una conferència sobre “Els miracles de Jesús”. La primera jornada va continuar després amb una primera sessió de treball i la participació en la Missa a l’església del Mercadal.

Durant la jornada del dissabte, el Congrés s'estructurà en un seguit de tallers formatius que es portaren a terme en diferent sales de forma simultània. Ja a la tarda, també per grups de treball, es varen tractar diversos àmbits de les Hospitalitats: el paper dels consiliaris i dels sanitaris, l'organització i la logística de les peregrinacions, animadors, formadors, joves, etc.

Ja al final de la tarda, es realitzà una visita guiada a la Catedral, seguida d’una Missa a la mateixa seu, concelebrada per la vintena de consiliaris de les les Hospitalitats participants. En la seva homilia, Mon. Francesc Pardo, glossà l’evangeli que s’havia proclamat corresponent al penúltim diumenge de durant l’any (Marc 13, 24-32) i que en un llenguatge apocalíptic es refereix a les grans tribulacions dels darrers dies, tot recordant que el text es redactà en una situació de dificultats greus per a les primeres comunitats cristianes, però afegint que culmina amb un missatge de gran esperança: "el Senyor es fa present, és al nostre costat en cada situació, malgrat que de vegades puguin ser situacions extremadament difícils o fins i tot irreversibles". Finalment donà les gràcies als participants del Congrés per la feina feta. I va agrair també a tots els que han fet possible aquesta trobada, demanant coratge i ànim per seguir fent la feina al servei de l’Església que porten a terme.

La darrera jornada del congrés, ahir diumenge, es dedicà a fer un recorregut guit per la basílica de Sant Feliu i diferents punts del barri antic de Girona.

Amb l’acollida d’aquest Congrés han culminat els actes de celebració del mig segle d’activitat i servei de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Girona.

Cerca
Historial
imatge fons bottom