bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimarts 22 de març de 2016

El Bisbe de Girona subratlla la importància del sagrament del perdó davant la «cultura de la irresponsabilitat»

El Bisbe de Girona subratlla la importància del sagrament del perdó davant la «cultura de la irresponsabilitat»
El Bisbe de Girona subratlla la importància del sagrament del perdó davant la «cultura de la irresponsabilitat»
El bisbe de Girona ha afirmat avui que la pèrdua i l’afebliment del sentit del pecat és la conseqüència d’una societat en la que moltes vegades preval la indiferència respecte al sofriment de l’altre: “Sóc molt conscient, com vosaltres, de les dificultats que en els darrers anys experimenta part del poble cristià per celebrar el sagrament del perdó. Aquestes dificultats poden tenir moltes causes, però potser n’hi ha una de fonamental: la pèrdua o afebliment del sentit del pecat, la poca consciència que som pecadors de pensament, paraula, obra i omissió, i l’extensió d’una certa cultura de la irresponsabilitat”.
Mons. Pardo ha fet aquestes declaracions en el marc de l’homilia de la Missa Crismal que ha tingut lloc aquesta tarda a la Catedral de Girona, en la que també ha recordat que avui més que mai cal actualitzar i actuar amb conseqüència amb el que ens plantegen les obres de misericòrdia, com “donar menjar, donar beure, vestir, assistir els malalts o acollir el foraster”. Cal acollir – ha dit - respectant els costums, la religiositat i les peculiaritats de cadascú.
La Missa Crismal és la celebració que té lloc cada any el dimarts de Setmana Santa, en la que el conjunt dels capellans de la diòcesi renoven les promeses fetes el dia de la seva ordenació. En aquesta celebració litúrgica també es beneeix l’oli dels malalts i el dels catecúmens i es consagra el Sant Crisma, que s’utilitza per als baptismes, les confirmacions i les ordenacions presbiterals al llarg de l’any.
Tot agraint la dedicació de tots els preveres i diaques de la diòcesi, Mons. Pardo ha tingut també unes paraules de reconeixement per aquells capellans que enguany celebren els seus setanta cinc anys d’ordenació: Mn. Ceferí Borrat; cinquanta anys d’ordenació: Mn. Josep Barcons, Mn. Jaume Julià, Mn. Enric Sala i Mn. Josep Sarola (+); i vint-i-cinc anys d’ordenació: Mn. Joan Boadas.

Fotografies: a la Galeria Fotogràfica
Cerca
Historial
imatge fons bottom