bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dijous 30 de juny de 2016

Es presenta el nou catecisme "Testimonis del Senyor"

Es presenta el nou catecisme
Es presenta el nou catecisme "Testimonis del Senyor"
Aquest dijous ha tingut lloc a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, en el marc de les XV Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, la presentació de la versió en català del catecisme de la Conferència Episcopal Espanyola per a la iniciació cristiana d'infants i adolescents 'Testimonis del Senyor'. L’acte ha estat organitzat pel Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya (SIC) i ha estat moderat pel seu bisbe president, Sebastià Taltavull, acompanyat per l’arquebisbe d’Urgell i secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), Joan Enric Vives, el director del SIC, Joan Amich, el delegat de catequesi de Barcelona, Enric Termes i Joan Àguila, del departament de joves del SIC. Hi han assistit també el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, el bisbe de Vic, Romà Casanova, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, el bisbe de Mallorca i anterior president del SIC, Xavier Salinas, i s’hi han adherit els altres bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Mons. Sebastià Taltavull ha posat en relleu que el catecisme “Testimonis del Senyor” ha estat aprovat pels bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola i reconegut per la Santa Seu, per la iniciació cristiana dels infants i adolescents d’11 a 15 anys i és continuació del catecisme “Jesús és el Senyor”, per a infants de 8 a 10 anys. “Testimonis del Senyor” servirà també per a preparar els adolescents a rebre el sagrament de la Confirmació. El nou catecisme és un text oficial dels bisbes, que ofereix el tresor de la fe i el presenta en imatges i narracions i s’inspira com a eix temàtic en la litúrgia de la Vetlla Pasqual.

Per la seva banda, Mn. Joan Amich ha aprofundit en l’estructura del catecisme. El seu títol expressa l’orientació del missatge que conté: el Senyor, fidel a la seva promesa, sempre és present en l’Església, ens convida a participar de la seva vida per tal de ser deixebles i missioners del seu amor, llum del món, testimonis de la veritat que ens fa lliures. La Vetlla pasqual, font de la qual brolla la nostra fe, inspira les seves pàgines. El catecisme consta de cinquanta temes dividits en cinc parts diferenciades.

L’arquebisbe Vives ha donat gràcies a Déu per aquest catecisme que els bisbes posen a disposició de les comunitats cristianes i especialment dels adolescents. Mons. Vives ha llegit el Decret d’implantació del nou catecisme, signat pels bisbes de la CET el proppassat diumenge de Pentecosta i lliurat als nois i noies que volen conèixer, estimar i esdevenir deixebles de Jesucrist; a les famílies, transmissores de la fe i esglésies domèstiques; als rectors i als responsables i animadors de la catequesi en les parròquies; als consagrats i a les institucions catòliques, per a la seva missió en l’àmbit educatiu, i als catequistes que l’utilitzaran com a document de la fe. Els bisbes recomanen també els materials catequètics elaborats pel SIC com a subsidis complementaris a l’ús del nou catecisme, el qual entrarà en vigor a partir de l’1 de setembre de 2016 a les deu diòcesis amb seu a Catalunya.
Cerca
Historial
imatge fons bottom