bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dimecres 20 de juliol de 2016

El dolor de la platja de Lesbos, simbolitzat a l’entrada de la Mare de Déu del Mont

El dolor de la platja de Lesbos, simbolitzat a l’entrada de la Mare de Déu del Mont
El dolor de la platja de Lesbos, simbolitzat a l’entrada de la Mare de Déu del Mont
Des del passat diumenge el Santuari de la Mare de Déu del Mont acull l’exposició “GRÈCIA, MARÇ 2016 - Els dies en què les vergonyes d’Europa quedaren al descobert”, obra de l’artista Duaita Prats que vol ser una invitació a la reflexió, l’autocrítica i la memòria.
La mostra reflecteix les experiències reals del grup de voluntàries Sra WakeUp, desplaçades a Grècia el març de 2016, en les setmanes més convulses que ha viscut fins ara l’anomenada “crisi dels refugiats” en territori europeu. Mostra imatges de Lesbos, Idomeni i la frontera amb Macedònia, barrejades amb fragments de les converses virtuals que Prats mantenia a diari amb una de les membres del grup, Mireia Sagrera, autora de les fotografies.
Al centre de tot plegat, la instal·lació “Un passatge cap a Lesbos”, feta a partir de restes de roba i objectes personals recollits a la platja de Lesbos i ficats en una ampolla, simbolitzant el precari viatge que aquests emigrants emprenen cap a un destí incert. I al fons, una nena al camp d’Idomeni que ens ensenya el seu vaixell de paper, fusionada amb una posta de sol al mar de Grècia.
“GRÈCIA, MARÇ 2016 - Els dies en què les vergonyes d’Europa quedaren al descobert”, està situada a l’entrada del Santuari. Es podrà veure fins a finals de setembre.
Cerca
Historial
imatge fons bottom
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR