bisbat de girona
imatge fons top

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Diumenge 21 d'agost de 2016

La pobresa i l’exclusió no fan vacances

La pobresa i l’exclusió no fan vacances
La pobresa i l’exclusió no fan vacances
L’acció social de Càritas Diocesana de Girona no s'atura durant l’estiu. A través dels seus 44 projectes d’acció social i els 277 serveis distribuïts arreu del territori diocesà, l’entitat continua atenent durant els mesos de juliol i agost les persones, famílies i col·lectius que es troben en risc d’exclusió social per a seguir treballant en el seu procés de promoció, desenvolupament integral i inserció laboral.

L’entitat manté actius tots els seus programes, però aquest estiu posa especial èmfasi en el Projecte d’Atenció a l’Escolarització (PAE) i un pla pilot al Mercat del Lleó de Girona –impulsat en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona- per reduir el malbaratament dels productes alimentaris bàsics.

El Projecte d’Atenció a l’Escolarització, que proporciona atenció i suport escolar a Girona, Banyoles i Sant Feliu de Guíxols al llarg del curs, continua oferint el seu servei durant l’estiu, en el que està atenent un total de 120 alumnes. Amb l’objectiu que els alumnes escolaritzats en l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria no perdin el fil durant l’estiu, el projecte seguirà oferint acompanyament individualitzat i suport als joves que es troben en situació de vulnerabilitat, a través del treball de continguts, actituds i habilitats per lluitar contra el fracàs escolar i l’absentisme. El programa s'està duent a terme als barris de Pont Major, Vila-Roja i Pont de la Pólvora de Girona, i també als municipis de Banyoles i Sant Feliu de Guíxols.

Per la seva banda, el pla pilot del Mercat del Lleó ha contribuït a reduir el malbaratament alimentari, a partir d’on s’ha traslladat l’excedent de productes al Centre de Distribució d’Aliments (CDA), que proporciona aliments bàsics a persones i famílies amb dificultats per cobrir les seves necessitats d’alimentació. Ecosol, l’empresa d’inserció laboral de Càritas Diocesana, ha dut a terme el triatge, l’etiquetatge i el repartiment dels productes al Centre de Distribució d’Aliments. Un total de 32 de les 70 parades del Mercat del Lleó han col·laborat amb la iniciativa. Els productes que s’han recollit són majoritàriament fruites i verdures, però també congelats i productes càrnics.
Cerca
Historial
imatge fons bottom