bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Divendres 23 de setembre de 2016

Mons. Carles Soler i Perdigó va celebrar ahir els 25 anys de la seva ordenació episcopal

Mons. Carles Soler i Perdigó va celebrar ahir els 25 anys de la seva ordenació episcopal
Mons. Carles Soler i Perdigó va celebrar ahir els 25 anys de la seva ordenació episcopal
Ahir dijous es va celebrar a l’església de Santa Maria dels Turers de Banyoles una missa d’acció de gràcies amb motiu dels 25 anys de l’ordenació episcopal de Mons. Carles Soler i Perdigó. Fou el 22 de setembre de 1991. Des d’aleshores va ser bisbe auxiliar de Barcelona i bisbe titular d’Anglona, diòcesi històrica del nord de Sardenya.
Durant la seva missió a l’arquebisbat barceloní desenvolupà una gran tasca pastoral i d’ordenació dels diferents serveis. Igualment destacada fou la seva acció com a secretari general del Concili Provincial Tarraconense.
El 30 d’octubre de l’any 2001 era nomenat bisbe de la nostra diòcesi, en successió de Mons. Jaume Camprodon, que havia presentat la seva renúncia per raó d’edat. Prengué possessió el 16 de desembre d’aquell any fins al 16 de juliol de 2008, que li fou acceptada la renúncia, i passà a ser bisbe emèrit de Girona. Des d’aquell moment Mons. Carles Soler, nascut a Barcelona el 12 de setembre de 1932 i ordenat prevere el dia de sant Josep de 1960, seguí al servei de la nostra Església diocesana i col·laborant en aquelles tasques que el seu successor li encomana. La residència sacerdotal Monestir de Banyoles l’acull, i celebra l’Eucaristia en centres assistencials del Pla de l’Estany i a les parròquies d’aquell arxiprestat.

Fotografies d'Àngel Almazan a la Galeria Fotogràfica.
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR