bisbat de girona
imatge fons top PROVAAAAA

Notícies

Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona

Dilluns 24 d'octubre de 2016

El Temps d’Església d’aquest cap de setmana, en 10 frases

El Temps d’Església d’aquest cap de setmana, en 10 frases
El Temps d’Església d’aquest cap de setmana, en 10 frases
L’espai audiovisual del Bisbat de Girona Temps d’Església ha entrevistat aquest cap de setmana el missioner olotí Joan Soler amb motiu del Diumenge Mundial de les Missions (DOMUND). Aquests són els deu titulars que ha deixat al llarg de l’entrevista:

1. “Quan vaig entrar al Seminari ja tenia dins el cor que volia ser capellà i volia ser missioner. Jo volia anar a compartir la vida i l’Evangeli amb altres persones que no coneixien a Jesús”.

2. “Una dimensió important d’una diòcesi és tenir missioners, perquè un bisbat que es tanca en ell mateix és un bisbat que ha perdut aquesta capacitat de compartir el poc que es té. I en aquest sentit, Girona ha donat més que molts altres perquè ha donat el que més necessitava”.

3. “No tens un projecte teu, sinó que pertanys a un projecte més gran que és el projecte de Déu”.

4. “No és tan important el que fas sinó el fet de ser-hi. I això és el que més em va impactar del Togo, aquesta senzillesa de la gent que se sent tan poca cosa que el fet que algú estigui amb ells és un regal de Déu”.

5. “Estic en un bisbat on el 25% són cristians, el 25% musulmans i el 50% de religió animista, per tant hi ha molta gent que no coneix Jesús encara. Predico pels llocs i parlo de Jesús, i la gent ve a l’Església i els hi agrada. Aleshores fan 4 anys de catecumenat per a batejar-se. En aquest moment a la parròquia hi ha més de 1.600 catecúmens”.

6. “Ens hem trobat que la parròquia ha quedat petita. A la primera Missa del diumenge podem estar parlant de 800 persones”.

7. “Nosaltres som un petit gra de sorra en un país que jo no puc canviar. Però el que sí que podem fer és que la gent que et trobes pugui ser més feliç i pugui viure millor. I jo crec que això ja és un canvi. Si vols canviar grans estructures, a vegades t’oblides de les persones senzilles. I qui sap, potser un d’aquests nois o noies del col·legi algun dia serà una persona important al país i potser serà ell qui canviarà les coses. Potser el que vam sembrar en el seu cor servirà”.

8. “A la diòcesi on estic, és una festa de la fe i una festa de la vida. Tenen confiança en Déu i Déu és important en les seves vides. Jo crec que és això el que hem de portar aquí, una fe viva, una fe alegre i una fe amb esperança. I no tenir por de ser minoria, allà som el 25% d’una gran població. I on és el problema? El que és important és que siguem significatius i que les persones que s’acostin a nosaltres puguin dir: això de ser cristià val la pena perquè es viu amb una llibertat diferent. I això és preciós”.

9. “Europa s’ha de posar les piles. No podem viure tancats en aquest nostre castell preciós intentant salvar les poques coses que tenim perquè això fa pena. Refugiats vol dir que estan fugint d’una cosa, qui som nosaltres per tancar-los la frontera? Jo crec que hi ha molts canals per fer que aquesta gent se sentin a casa, sinó el futur ens jutjarà i ens jutjarà malament”.

10. “El dia que me’n vagi deixaré una part del meu cor allà”.


Per a poder veure l’entrevista completa, feu clic aquí
Cerca
Historial
imatge fons bottom PROVAAAAA